MENIU

România, în ALERTĂ: Tulpina Delta, vinovată de peste 90% din infectări - Numărul cazurilor COVID-19 cresc RAPID

România, în ALERTĂ: Tulpina Delta, vinovată de peste 90% din infectări - Numărul cazurilor COVID-19 cresc RAPID 

Tulpina Delta face ravagii în România și sunt date alarmante în ultimul bilanț COVID-19. Numărul cazurilor este din ce în ce mai ridicat, iar în secțiile de terapie intensivă erau la începutul acestei săptămâni 121 de pacienți, care luptă pentru viață. 

Cel mai îngrijorător este că doar în 24 de ore, de duminică până luni, aproape 200 de români infectați au avut nevoie de spitalizare, relatează Realitatea PLUS.

Este vorba despre cele 286 de cazuri raportate în ultimele 24 de ore, după ce la nivel național au fost făcute peste 18.700 de teste, atât RT-PCR, cât și rapide antigen.

Alarmant este că aproape 200 de oameni infectați au fost spitalizați si asta pt ca au dezvoltat o forma gravă.

În acest moment sunt internati 941 pacienți diagnosticați cu COVID-19, iar 121 au dezvoltat forma severa si se luptă cu boala în secțiile de ATI.

Numărul îmbolnăvirilor este în creștere rapidă de la o zi la alta, iar specialiștii atrag atentia sa respectam masurile în vigoare, pentru ca suntem in plin val 4 si am inceput să ne confruntăm cu tulpina Delta.

Aceștia au anunțat că în acest moment, în acest val 4, nu mai este necesară secvențierea la testarea COVID-19 pentru că 90% din cazurile noi vor fi cu tulpina Delta.

În ultimele 24 de ore 5 persoane au murit, iar in secțiile ATI mai bine de jumătate din cazuri sunt provocate de infectarea cu tulpina Delta.