MENIU

Proteste în țara. 15.000 de oameni la Cluj, mii de manifestanți în Timișoara, Iași, Sibiu, Brașov

Proteste masive au loc dumincă seara în toată țara. Românii au ieșit în număr mare în stradă și au scandat împotriva proiectelor de ordonanță de urgență privind grațierea și modificarea Codului Penal. Cifrele sunt impresionante: peste 15.000 de oameni la Cluj, zeci de mii de oameni la Timișoara, Iași și Sibiu. 

Manifestările au avut loc atât în Capitală, cât și în Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Deva, Galați, Pitești, Ploiești, Sibiu, Satu Mare, Târgu Jiu, Teleorman, Timișoara, Turda și Vâlcea. 

Oamenii au ieșit în stradă pentru că nu sunt mulțumiți de proiectele Ministerului Justiției de ordonanță de urgență privind grațierea unor pedepse și modificarea Codului penal și Codului de procedură penală.

 

15.000 de oameni la Cluj

În jur de 15.000 de persoane au scandat duminică seară împotriva proiectelor de ordonanță de urgență la Cluj. Majoritatea participanţilor erau tineri, iar unii dintre ei purtau asupra lor steaguri tricolore. Aceştia s-au adunat la începutul manifestării în jurul statuii lui Matei Corvin, după care au pornit în marş pe Bulevardul Eroilor, continuat apoi pe Calea Dorobanţilor, spre cartierul Mărăşti, urmând să se întoarcă în Piaţa Unirii, pe Bulevardul 21 Decembrie, potrivit ziuadecj.realitatea.net.

7.000 de oameni la Timișoara

În total, la cel de-al patrulea protest față de ordonanța de urgență privind grațierea și amnistia, la Timișoara au ieșit în stradă în jur de 7.000 de oameni. Atât marșul, cât și protestul s-au încheiat fără incidente, aproape de ora 20.00, în Piața Victoriei, potrivit Tion.ro.

7.000-8.000 de protestatari la Sibiu

La Sibiu, între 7.000 și 8.000 e oameni au mărșăluit pe străzile orașului. A fost cel mai mare protest al ultimilor ani, potrivit Turnulsfatului.ro.

2.000 de manifestanți la Brașov

Aproximativ 2.000 de persoane au ieşit în stradă, duminică seară, în municipiul Braşov, pentru a protesta faţă de proiectele privind graţierea şi modificarea codurilor penale. Oamenii scandează lozinci precum ”Informare, nu manipulare!” şi ”În democraţie, hoţii stau la puşcărie!”

Protestatarii din Braşov s-au adunat în faţa Prefecturii, începând cu ora 18.00, potrivit News.ro.

2.000 de oameni la Iași

Manifestaţia a început la ora 17 în piaţa Unirii. Apoi, coloana a pornit către sediul PSD, Prefectură, Bulevardul Anastasie Panu de unde au ajuns în Elena Domna. De aici, au mers în campusul Tudor Vladimirescu şi au chemat studenţii la proteste, aceştia însă au ieşit în număr foarte mic. Pe urmă, au ajuns pe bulevardul Tudor Vladimirescu, Podul de Fier, au urcat spre Tărgul Cucu, Independenţei de unde au coborât spre A. Lăpuşneanu şi au ajuns în piaţa Unirii, potrivit Ziaruldeiasi.ro.

Mai multe articole despre:
Timişoara proteste Deva protest graţiere