România donează sânge pentru Ucraina. Ce trebuie să știe persoanele interesate
România continuă să doneze sânge Ucrainei, țară greu încercată în această perioadă, după ce Vladimir Putin a anunțat invazia și a dat drumul trupelor ruse în țara condusă de Volodimir Zelensky în dimineața zilei de 24 februarie. Potrivit ultimului bilanț anunțat de Ambasada Ucrainei la Bucureşti, de duminică și până marţi, 352 de persoane, inclusiv 14 copii, au fost ucise în conflictul Rusia-Ucraina. Totodată, peste 1.680 de persoane au fost rănite, între acestea numărându-se 116 copii.
Centrele de Transfuzie Sanguină din întreaga țară își stabilesc programul în timpul săptămânii până la ora 17.30, anunță Ministerul român al Sănătății, într-o postare pe Facebook.
"Vă așteptăm să donați sânge pentru militarii și cetățenii răniți în urma atacurilor Federației Ruse asupra Ucrainei. Printr-un gest simplu puteți ajuta la salvarea unei vieți!
Dacă alegeți să donați sânge, potrivit Institutului Național de Hematologie Transfuzională, trebuie să fiți odihniți și bine hidratați, să nu fumați cu o oră înainte de donare și să nu consumați alcool, grăsimi, dulciuri concentrate, să nu luați medicamente (aspirină, anticoagulante, antidiabetice, etc) și să aveți un act de identitate cu dumneavoastră", anunță Ministerul Sănătății.
Potrivit sursei citate, se recoltează sânge persoanelor sănătoase, cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, la un interval de minimum două luni între donările de sânge total, fără a depăși 5 donări pe an pentru bărbați și 4 donări pe an pentru femei.
Pentru informații suplimentare despre donarea de sânge vă rugăm să consultați site-ul Institutului Național de Hematologie Transfuzională: https://www.inht.ro/conditii-de-admisibilitate-la.../
Lista completă a centrelor unde puteți dona dar și adresele și numerele de telefon le regăsiți accesând link-ul de mai jos: