MENIU

România ajută Libanul cu 2.000 de flacoane de Ceftriaxone, după explozia devastatoare din Beirut

Ajutor umanitar din partea României pentru Beirut

România va trimite 2.000 de flacoane de antibiotic Ceftriaxone în Liban, ca ajutor umanitar după explozia din Beirut, soldată cu cel puțin 154 de morți și 5.000 de răniți.

Premierul Ludovic Orban a semnat, vineri, decizia privind folosirea unei cantități de 2.000 de flacoane de Ceftriaxone din rezerva de mobilizare.

”Cantitatea va fi predată reprezentanţilor desemnaţi de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă pe bază de proces verbal de predare - primire şi aviz de însoţire a mărfii, la Baza 90 Transport Aerian”, se arată în decizia publicată în Monitorul Oficial.

Cantitatea de medicamente va fi reîntregită din fondurile publice prevăzute în bugetul alocat Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

Peste 300.000 de oameni au rămas fără locuinţe după ce exploziile uriaşe de marţi, din portul din Beirut, au distrus numeroase clădiri, iar Libanul mai are rezerve de grâne pentru mai puţin de o lună, în condiţiile în care principalul siloz al ţării a fost distrus. Spitalele din țară sunt copleșite de numărul mare de răniți.