MENIU

România a obţinut cel mai mic punctaj la Eurovision 2015, din ultimii 10 ani

România a primit punctaj maxim doar de la Moldova, în timp ce primele trei clasate au primit voturi de la majoritatea ţărilor cu drept de vot.

Compozitorul care a reprezentat de două ori România la Eurovision, o dată cu Luminiţa Anghel şi Sistem şi a doua oară cu Cezar Ouatu, a fost destul de categoric când a afirmat că locul 15 pe care s-a clasat ţara noastră este foarte bun, fiind de la început sceptic în privinţa succesului din acest an.
 
"România a obţinut un loc foarte bun. Nu vreau să comentez prea multe, dar probabil că anii viitori, dacă vom mai participa şi vom avea bani pentru taxa de participare (n.r. - 100.000 de euro), organizatorii ar trebui să dea dovadă de mai multă transparenţă. Dacă fac totul în spatele uşilor închise, nu vor avea succes", a declarat, pentru "ring", Cristian Faur.
 
Show-ul nu a avut culoare Dan Manoliu, fostul şef al delegaţiei Eurovision din anii trecuţi alături de care România a obţinut cele mai importante performanţe, a explicat, pentru "ring", cum a decurs, în viziunea sa, concursul Eurovision de anul acesta.
 
"Din punctul meu de vedere, diaspora şi-a făcut treaba. Putem spune că doar la noi a fost vot geopolitic, pentru că Moldova ne-a dat 12 puncte, în rest votul mi s-a părut corect. România a avut o clasare foarte bună, nu ne-am făcut de râs. Sigur că se putea şi mai bine, dar este o performanţă că am ajuns în finală. Show-ul nu a avut însă culoare, iar mesajul este unul care ne priveşte strict pe noi, românii. E un mesaj dificil... Sunt foarte multe lucruri de care ar trebui să ţinem cont în viitor", a declarat Dan Manoliu.

Mai multe articole despre:
România punctaj Eurovision eurovision 2015