MENIU

Români cu certificate FALSE de vaccinare anti-COVID-19, în stare GRAVĂ la spital, în Timișoara - APELUL urgent al medicilor

Români cu certificate FALSE de vaccinare anti-COVID-19, în stare GRAVĂ la spital, în Timișoara - Apelul medicilor

Medicii trag un semnal de alarmă legat de apariția cazurilor false de vaccinare anti-COVID-19. În ultimele zile, mai multe persoane care susțineau că au fost vaccinate împotriva coronavirusului au ajuns în spitalele din Timișoara în stare foarte gravă. Nu este primul caz de acest fel. După cazurile din județul Alba din luna iulie, la câteva zile de la oficializarea circulației în spațiul UE pe baza certificatului de vaccinare, la începutul lunii august, și la Arad a fost semnalată o astfel de situație. Un bărbat întors din străinătate a prezentat un certificat fals de vaccinare pentru a evita carantina. Poliția a deschis mai multe anchete în mai multe județe din acest motiv.

Mai multi oameni care pretindeau ca sunt vaccinati anti COVID au ajuns la spital in stare grava, la Timisoara, în ultimele zile.

Medicii timișoreni au anunțat că pacienții le-au spus inițial, după internare, că au fost vaccinați și au arătat și certificate de vaccinare. Ulterior s-a dovedit că documentele erau false. 

Medicul pneumolog Cristian Oancea, managerul spitalului de Boli infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, a transmis următorul apel:  

Rugăm responsabilitate, oamenii să nu obțină acel certificat degeaba, să nu dea bani pe acel certificat și rugăm medicii de familie să nu se compromită la aceste acte. Ei vin la spital cu forme foarte severe de boală și se declară vaccinați, și noi ne punem întrebări cât de vaccinat este pacientul respectiv și dacă vaccinul mai are vreun efect sau nu. Este un act ilegal să dai o adeverință de vaccinat la o persoană care nu s-a vaccinat doar ca să circule liber”, a declarat medicul Cristian Oancea, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Nu este primul caz de acest fel. La începutul lunii, DSP Arad a descoperit o situație asemănătoare după ce un bărbat a prezentat la sosirea în țară un certificat fals de vaccinare pentru a evita carantina. Alarmant a fost și faptul că datele bărbatului respectiv erau trecute deja și în  Registrul Naţional de Vaccinare, deși acesta nu fusese vaccinat nici măcar cu o doză de ser anti-COVID-19.

ALERTĂ Un nou tip de fraudă cu certificate de vaccinare în România, datele sunt înscrise în Registrul Vaccinărilor

Și Raed Arafat a vorbit despre frauda cu certificatele de vaccinare. Acesta semnala la începutul lunii august un adevărat "fenomen" legat de persoanele care prezintă la graniţă certificate false de vaccinare anti-COVID-19 sau trecere prin boală. Pe numele multor persoane a fost întocmit dosar penal pentru fals şi uz de fals, anunța pe 2 august șeful DSU.

Raed Arafat, semnal de alarmă: Sunt persoane care îndrăznesc să prezinte documente false Covid la intrarea în țară

Un prim caz de trafic cu certificate COVID-19 a fost semnalat tot la Arad, la începutul lunii iulie.

Anchetă de PROPORȚII la Arad: Certificate de vaccinare anti-Covid, scoase la VÂNZARE pe Facebook

Politiștii au deschis anchete în mai multe locuri din țară unde au fost semnalate astfel de cazuri.