MENIU

Români arestați în Spania. Acțiune amplă pentru destructurarea unei organizații criminale - captură RECORD de droguri

Români arestați în Spania pentru trafic de droguri

Autoritățile din Spania au anunțat, vineri, destructurarea unei importante rețele de trafic de droguri în care sunt implicați și români. Forțele de ordine au confiscat 827.000 de comprimate de ecstasy, aceasta fiind cea mai mare captură de droguri sintetice din țară de până acum. 

Membrii rețelei sunt de naţionalitate olandeză, spaniolă, română, columbiană şi italiană. Sediul organizației era în Barcelona, traficanții având două ateliere de producţie - în Malaga şi în Ibiza, în Insulele Baleare.

Până în prezent au fost reținuți 11 suspecți, printre care și cel considerat a fi capul rețelei, un bărbat de naționalitate olandeză. 

Garda Civilă și Poliția au precizat într-un comunicat că este vorba despre ”principala organizaţie criminală internaţională responsabilă de dezvoltarea şi distribuirea majorităţii drogurilor sintetice consumate în Spania”. 

Pe lângă ecstasy au mai fost confiscate şi alte tipuri de droguri sintetice, precum şi aproape 400 de kilograme de haşiş şi marijuana pe care reţeaua le vindea în Ţările de Jos pentru a finanţa achiziţionarea substanţelor necesare fabricării drogurilor sintetice.

Spania este una dintre principalele porţi de intrare pentru drogurile care ajung în Europa, însă capturile forţelor de ordine constau de obicei în cocaină sau canabis, amintește Agerpres.