MENIU

Primarul Timișoarei anunță "Ghilotina 2". Robu riscă să se aleagă cu dosar penal

Primarul Timișoarei anunță "Ghilotina 2". Robu riscă să se aleagă cu dosar penal

Primarul din Timișoara s-ar putea alege cu dosar penal după ce a tăiat firele de internet de pe stâlpi. Inspectorii de la Protecția Consumatorului spun că Nicolae Robu poate fi acuzat de distrugere, după faimoasa operațiune "Ghilotina".

Operațiunea a avut loc în seara zilei de 18 martie, iar primarul a fost cel care a tăiat, simbolic, primul cablu. Acțiunea a lăsat mulți clienți fără internet și semnal la cablul TV, inclusiv instituții publice.

Primăria nu a făcut dovada că ar fi notificat oamenii cu privire la întreruperea serviciilor. Așa că, după ce vor fi identificați consumatorii afectați, aceștia vor primi compensații de la Primărie.

"Faptul că, aparent, până în momentul de față, conform documentelor pe care le avem, se pare că Primăria a desfășurat această activitate fără a avea un cadru legal prin care să o efectueze poate duce spre aspecte care încalcă prevederi ale codului penal", a spus Sorin Susanu, comisar-șef al OPC Timiș.

Nicolae Robu a respins acuzațiile și a rămas fidel ideii că toate firele trebuie trase prin subteran. Primarul susține că există sute de kilometri de tuburi pe care operatorii de cablu le pot folosi.

"Eu știu că am făcut un lucru bun pentru Timișoara muscă. Îmi cere mie OPC-ul aviz de lucru la înălțime și lucruri de genul acesta. Denotă foarte limpede o preocupare care are alt comandament decât binele orașului. Nu există nicio plângere de la consumatori", spune Robu.

Un nou episod al operațiunii ”ghilotina” va avea loc în 8 aprilie, în altă zonă a orașului, dacă operatorii nu vor da singuri cablurile jos de pe stâlpi.

Mai multe articole despre:
Nicolae Robu