MENIU

Robert Negoiță dezminte acuzațiile privind implicarea în violențele de la proteste

Acuzat că ar fi trimis galeria echipei de fotbal Dinamo în fața Guvernului pentru a incita la violență, miercuri seara, în timpul protestelor față de adoptarea ordonanței de modificare a codurilor penale, Robert Negoiță neagă afirmațiile și susține că "nu poate fi implicat" în astfel de evenimente.

Fosta soție a lui Robert Negoiță a scris, pe Facebook, că "frații Negoiță au strâns galeria echipei de fotbal Dinamo" la un hotel din București "și a dus-o apoi la protest". Social-democratul răspunde susținând că acuzațiile sunt false și că se poate dovedi acest lucru prin urmărirea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din hotel.

”Sunt om normal la cap si nu pot să fiu implicat în așa ceva. Sunt un om cât se poate de normal la cap și nu pot să fiu niciodată implicat în așa ceva”, a declarat Negoiță.

Persoanele care au început să arunce cu petarde şi sticle către jandarmi şi mulțimea de protestatari, după ora 23:00, la protestul de miercuri seară, ar fi membri ai galeriei Rapidului şi a echipei Dinamo, conform unor surse Realitatea TV.

Miercuri, în jurul orei 23:00, un grup de ultraşi s-a infiltrat între protestatari cu scopul de a încerca să "spargă" protestul. Aceștia au aruncat cu materiale pirotehnice, iar Jandarmeria a ripostat cu gaze lacrimogene. Patru jandarmi și patru protestari au fost răniți, iar 20 de ”ultrași” au fost reținuți. 

Oamenii au ieșit, miercuri, în stradă, a doua zi consecutiv după ce Guvernul a adoptat marţi noapte modificarea codurilor penale şi au adoptat legea graţierii. Manifestanţii au cerut demisia Executivului Grindeanu si au spus că se simt sfidaţi de cei care conduc în acest moment ţara. 

Mai multe articole despre:
Dinamo Rapid Negoiţă proteste finanţe