MENIU

RO Vaccinare despre VARIOLA maimuței: nu e nici vrăjitorie, nici previziune a lui Nostradamus

Foto ilustrativ

Platforma națională privind vaccinarea COVID vine cu precizări privind așa-numita variolă a maimuței, pentru a dezamorsa scenariile conspiraționiste care sunt deja intens promovate în mediul virtual. „Nu e nicio mare resetare, nicio mare vrăjitorie sau vreo previziune de-a lui Nostradamus”, a transmis RO vaccinare.

Monkeypox nu e o boală care să ne îngrijoreze din cale-afară, în condițiile în care au fost depistate mii de cazuri în Africa în cursul ultimilor 50 de ani.

Se știe că boala n-are nici pe departe transmisibilitatea variolei sau a SARS-CoV-2 și că este mult mai puțin patogenă decât variola, a transmis pe Facebook  RO Vaccinare opiniile dr. Cristian Apetrei, profesor român în Departamentul de Microbiologie și Genetică Moleculară, membru în Centrul pentru Cercetarea Vaccinului și în Programul Postuniversitar în Microbiologie și Imunologie (PMI) de la Universitatea din Pittsburgh, SUA.

Alertă în SUA din cauza variolei maimuței. Ce mesaj transmite OMS

Specialistul a precizat că boala nu are nici transmisibilitatea, nici mortalitatea variolei, dar se transmite de la om la om, mai ales prin secreții.

„Nu e nicio mare resetare, nicio mare vrăjitorie, nici gut feeling, biocurenți sau vreo previziune de-a lui Nostradamus. Au fost doar experți din toate domeniile legate de emergența patogenilor și răspândirea lor în populațiile umane, care au judecat la rece și pe bază de modelare. (....). Ați văzut că până și Plandemicul a învățat acest răspuns și va putea răspunde fără nicio ezitare: . Ceea ce garantează măcar locul la școala ajutătoare”, se arată în postare.