MENIU

Carosabil surpat. Locuitorii din Drumul Taberei şi Militari, izolaţi. Primărie:Zona nu e sigură 100%

<p>Rezidenţii afectaţi de surparea de la Eroilor pot parca gratuit la Operă</p>

Restricţii de circulaţie în zona Eroilor timp de o lună după ce carosabilului s-a surpat din cauza săpăturilor la noua magistrală de metrou. Duminică dimineaţă, reprezentanţii Primăriei au anunţat că zona nu este 100% sigură, iar constructorul va consolida strada şi va deconta cheltuielile.

UPDATE, ora 17:50. "Ce s-a întâmplat la Eroilor este o simplă greşeală tehnică". Asta a declarat ministrul Transporturilor, Dan Costescu, la ieșirea de la Comisia de buget-finanțe. Potrivit acestuia, astfel de incidente se întâmplă peste tot în lume. Costescu a dat asigurări că tasarea terenului a fost stabilizată.

UPDATE, duminică ora 11:30. Un număr de 14 adulţi şi 3 copii care locuiesc în imobilele din zonă au fost evacuaţi.

VEZI AICI rute ocolitoare pentru zona Eroilor, afectată de surparea terenului. Ce se întâmplă cu metroul

"În momentul de faţă, s-au luat măsuri de urgenţă de punere în siguranţă a perimetrului. Constructorul a cerut un răgaz de 24 de ore pentru a veni cu un plan de măsuri. Termenul estimat pentru reluarea traficului în zonă este de 30 de zile. Afectaţi vor fi locuitorii din cartierele Drumul Taberei şi Militari. O comisie tehnică de circulaţie a fost convocată în regim de urgenţă. De azi-noapte nu mai există pericol de propagare a undei de tasare. Primăria Capitalei s-a implicat activ de vineri după amiază, au fost trimişi reprezentanţi ai Poliţiei Locale. Zona a fost supravegheată, imobilele se află sub supraveghere, s-a lucrat preventiv", a declarat Alex Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei, la finalul şedinţei comandamentului de urgenţă.

Întrebat dacă Primăria va trage la răspundere constructorul sau Metrorex, acesta a răspuns: "Cu siguranţă. Se vor lua măsuri pentru întârzierea lucrării şi pentru afectarea traficului în Bucureşti."

"Primaria Capitalei poate să asigure persoanelor afectate de situaţie o soluţie locativă. Şi constructorul are disponibilitatea pentru a rezolva situaţia locativă a persoanelor", a mai spus acesta.

Purtătorul de cuvânt a refuzat să spună, însă, dacă firma de construcţii a recunoscut că ar fi vorba despre o greşeală de proiectare.

Traficul rutier pe Bulevardul Eroilor, între Carol Davila și Podul Eroilor, dar și pe Bulevardul Eroilor Sanitari a fost întrerupt pentru că există riscul de prăbușire a carosabilului. Incidentul a fost semnalat de un constructor care făcea lucrări pentru Metrorex în zonă. 

Primarul general interimar al Capitalei a convocat comandamentul de urgență, în acest sens, și a dispus închiderea traficului în zona respectivă. Conducătorii sunt sfătuiți să evite zona respectivă.

La fața locului au sosit reprezentanți ai ISU, Poliției Rutiere, dar și ai Jandarmeriei.

La sediul Primăriei Capitalei a fost programată, duminică dimineaţă, o întâlnire între reprezentanții Metrorex, ai Poliției Rutiere și ai Inspectoratului de Stat în Construcții. 

Politia Rutieră a făcut prima informare, vineri, la ora 16:00, conform căreia în zona Eroilor s-a făcut o surpare de teren ceea ce a dus la îngreunarea traficului.

Pod Eroilor – Bd.Eroilor Sanitari – Str.Gh.Marinescu – Academia Militară; -Academia Militară – Str.Dr.Rainer – Str. Dr. Lister – Splaiul Independenţei: în aceste zone se fac lucrări pentru noua magistrală de metrou Eroilor - Drumul Taberei.