MENIU

Rezultatele la Evaluarea Națională AU FOST AFIȘATE. Cum afli ce NOTĂ ai luat: introdu numele AICI și vezi rezultatul

Rezultatele la Evaluarea Națională 2024

Zi crucială pentru absolvenții de clasa a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională. Rezultatele la examene vor au fost afișate. Elevii au la dispoziție două zile pentru depunerea contestațiilor. 

Rezultatele au fost afișate. VERIFICĂ AICI NOTA.

UPDATE Potrivit edupedu.ro, rezultatele la Evaluarea Națională 2024 vor fi analizate miercuri, de la ora 12.00, de ministrul Educației, Ligia Deca, într-o conferință de presă. „Tema conferinței: prezentarea rezultatelor înregistrate la Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a din acest an”, anunță Ministerul Educației.

Ministrul va face, cu alte cuvinte, o prezentare publică despre rezultatele examenului susținut de peste 160.000 de elevi din întreaga țară.

Cum afli, în timp real, ce notă ai luat la Evaluarea Națională 2024

Pentru a-și vedea notele la Evaluarea Națională 2024, elevii trebuie să urmeze câțiva pași simpli:

Accesarea platformei oficiale: Elevii și părinții trebuie să acceseze site-ul oficial al Ministerului Educației: evaluare.edu.ro

Introducerea datelor personale: Pe platformă, vor fi necesare introducerea codului unic primit la examenul la Română și să selecteze județe în care au susținut Evaluarea.

Verificarea notelor: După aceea, elevii vor putea vedea notele obținute la fiecare probă în parte, precum și media obținută

 

Contestaţiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16,00 - 19,00) şi 4 iulie (în intervalul orar 8,00 - 12,00).

Elevii care depun/transmit contestaţiile completează, semnează şi depun/transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai elevilor minori.

Evaluare Națională 2024. Care sunt cele mai vânate licee din Capitală. Mediile cu care s-a intrat în 2023: presiune uriașă pe elevi

Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate marţi, 9 iulie.

Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale. Codurile individuale vor fi distribuite elevilor pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, este media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obţinute la probele din cadrul Evaluării Naţionale.

Evaluare Națională 2024. Elevii s-au întrecut în „perle”: „Striga cât îl ținea putorile”, „O figură de stil este fâlfâitul”

Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, peste 160.400 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost înscrişi în vederea susţinerii examenului, organizat în 3.392 de unităţi de învăţământ/centre de examen. 

Scandal la Evaluarea Naţională: Subiectele la Matematică au fost făcute publice după o oră de la începerea examenului