Realitatea.net
MENIU

Rezultate INCREDIBILE ale unui studiu american: Copiii pot avea simultan anticorpii pentru COVID-19 și infecția cu SARS-CoV-2

Informații surprinzătoare publicate într-un studiu de pediatrie din Statele Unite. Potrivit studiului citat, copiii pot avea în acelaşi timp atât anticorpi împotriva COVID-19, cât şi coronavirusul care provoacă această boală. Ceea nu se știe însă până în prezent - spun realizatorii studiului - și trebuie cercetat este dacă virusul prezent alături de anticorpi poate fi transmis şi altor persoane, relatează HotNews.ro.

Nationwide Children's Hospital din Statele Unite a efectuat acest studiu publicat de Journal of Pedriatrics, prin care s-a dorit să se determine perioada de care au nevoie pacienţii copii pentru a elimina virusul din organism şi momentul în care aceștia încep să producă anticorpi, fapt care a dovedit că „virusul şi anticorpii pot coexista la pacienţii tineri”.

Astfel, din cei 215 de pacienţi participanţi la studiu, 33 au fost supuşi unor teste atât pentru anticorpi, cât şi pentru infecţia cu COVID-19, iar în sângele a nouă dintre ei s-a detectat prezenţa anticorpilor, ulterior ei fiind testaţi pozitiv şi cu coronavirus, notează spitalul într-un comunicat remis presei.

Autoarea principală a cercetării, Burak Bahar, a declarat că în majoritatea bolilor provocate de virusuri, atunci când se detectează prezenţa anticorpilor, nu mai este detectat şi virusul. Lucrurile stau cu totul diferit în cazul infecţiei cu COVID-19, unde se remarcă ambele lucruri. În următoarea fază a studiului se va verifica dacă virusul prezent alături de anticorpi poate fi transmis şi altor persoane, se mai arată în comunicat.

Cercetătorii au evaluat momentul eliminării virusului şi răspunsul imunologic şi au constatat că timpul mediu între pozitivitatea virală şi negativitate - când virusul deja nu poate fi detectat - a fost de 25 de zile.

Timpul mediu al prezenţei anticorpilor în sânge a fost cuprins între 18 zile şi 36 de zile pentru atingerea nivelurilor adecvate de anticorpi neutralizanţi, foarte importanţi pentru a proteja o persoană de o nouă infectare cu acelaşi virus, adaugă comunicatul.

Studiul a fost realizat pe un număr 6.369 de copii, cărora li s-au făcut teste pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, şi 215 pacienţi care au fost supuşi unor teste pentru anticorpi în acest spital, în perioada 13 martie - 21 iunie.

Cercetătorii au constatat că pacienţii cu vârste între şase şi 15 ani au avut nevoie de mai mult timp pentru a elimina virusul din corp (în medie 32 de zile), comparativ cu cei cu vârste cuprinse între 16 şi 22 ani, care pot elimina virusul după 18 zile.

De asemenea, cercetătorii au constatat că fetele din grupul de vârstă 6 -15 ani au avut nevoie de mai mult timp pentru a elimina virusul decât băieţii (o medie de 44 de zile în comparaţie cu o medie de 25,5 zile), mai arată sursa citată.

Mai multe articole despre:
studiu covid copii anticoroi covid