MENIU

Rezultate Evaluarea Naţională. Note dezastruoase pentru elevii de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a

<p>Elevii se opun abstinenței sexuale p&acirc;nă la căsătorie. "Vrem liberul arbitru"</p>

Unul din patru elevi nu s-a descurcat la evaluările naţionale de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a. Sunt rezultatele din primăvara lui 2014, dar publicate abia acum. Mai mult, raportul arată diferenţe uriaşe între copiii de la oraş şi cei de la ţară, cu până la 20 de procente.

Ministerul Educaţiei nu a oferit o interpretare sau un comentariu al rezultatelor, nici un eventual plan de măsuri. În schimb, ia în calcul să renunţe cândva la aceste evaluări.

La şcoala generală din localitatea Şard, judeţul Alba, copiii de clasa a II-a au simţit, recent, primele emoţii ale unui examen naţional, după ce au lucrat pe nişte modele similare testelor.

Claudia Teiuşan, învăţătoare la clasa a II-a, Şcoala Şard, spune că aproximativ 80% din copii au reuşit să dea răspunsurile corecte sau aproximativ corecte, potrivit Digi24.ro.

În mediul rural, în medie, doar jumătate din copiii din clasele a II-a, a VI-a şi a VI-a au ştiut să răspundă la întrebările evaluărilor naţionale.

În şcolile din oraşe, aproximativ 60% din elevii de clasa a II-a au rezolvat corect testele la Matematică şi Limba Română.

"Faptul de a presa cu o testare de tip nou nu e un lucru rău, dar asta înseamnă că trebuie să vii din urmă repede-repede cu altă construcţie curriculară, altfel rămânem în metafora «carul înaintea boilo»", a afirmat Marian Staş, expert în Educaţie.

Teoretic, rezultatele testelor naţionale au fost analizate şi discutate între părinţi, elevi şi dascăli. Dar nu există şi un punct de vedere la nivel naţional, cu propuneri de remediere a problemelor evidente.