MENIU

Rezultate Evaluare Națională 2018 - 10 perfect la Capacitate pentru o elevă de la țară

O elevă din județul Vaslui a reușit o performanță rară la nivel de țară. Deși învață în mediul rural, a reușit să obțină media 10 la examenul de Evaluare Națională.

Denisa Valentina Aeloaiei este unul dintre cei șapte elevi din Vaslui care au luat media 10 la Evaluarea Națională, dar singură absolventă a unei școli din mediul rural care se poate lăuda cu această performanță.

Denisa este elevă a Școlii Gimnaziale numărul 1 din satul Stănilești, dintr-o comună vasluiană cu circa 5.000 de locuitori.

319 elevi din întreaga Românie au luat media 10 la examenul de Evaluare Națională 2018. Primele rezultate ale examenului au fost publicate marți, 19 iunie. Rezultatele finale, după contestații, care vor apărea pe 23 iunie, ar putea duce inclusiv la o majorare a numărului elevilor de 10 la Evaluare.

Potrivit Ministerului Educației, circa 73% dintre elevii care au susținut examenul au obținut medii peste 5. Totuși, chiar și elevii cu medii sub 5 vor ajunge la liceu, însă la unități de învățământ ceva mai slabe.

La admiterea la liceu, media la Evaluare contează în proporție de 80%, în timp ce media anilor de gimnaziu ”contribuie” cu 20% la media finală.

O altă medie de 10 obținută de o elevă de la sat a fost înregistrată în județul Iași, de o elevă a Școlii Gimnaziale din Mogoșești-Siret, Ștefania Mihaela Robu.