MENIU

REZULTATE DEFINITIVAT 2016. Află notele de la examenul de DEFINITIVAT 2016

<p>Rezultate Definitivat 2016, după contestaţii</p>

Rezultate DEFINITIVAT 2016. Joi, 11 august, vor fi afişate rezultatele Definitivat 2016, pe realitatea.net şi pe EDU.ro. Cei care sunt nemulţumiţi de notele obţinute pot depune contestaţii pe 11 şi 12 august, urmând ca noile REZULTATE DEFINITIVAT 2016 să fie publicate pe 18 august. Realitatea.net vă oferă cele mai noi informaţii legat de examenul de DEFINITIVAT 2016.

REZULTATE DEFINITIVAT 2016. Primele rezultate vor fi afișate în data de 11 august la centrele de examen și pe EDU.RO. Contestațiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 11 august, după afișarea rezultatelor, și 12 august.

REZULTATE DEFINITIVAT 2016. Pentru evaluarea lucrărilor scrise şi soluţionarea contestaţiilor se constituie centre de evaluare/contestaţii la nivel naţional. Procedura specifică privind desfăşurarea activităţilor din centrele de evaluare/contestaţii se stabileşte de către Comisia naţională şi se comunică inspectoratelor şcolare din judeţele/municipiul Bucureşti pe teritoriul cărora au fost organizate centre de evaluare/contestaţii în cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ. Arondarea disciplinelor de examen la centrele respective şi procedura specifică pentru evaluarea lucrărilor scrise se realizează de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi se comunică inspectoratelor şcolare. Inspectorul şcolar general desemnează unitatea de învăţământ centru de evaluare/contestaţii şi transmite Comisiei naţionale denumirea şi adresa centrului de evaluare/contestaţii.

REZULTATE DEFINITIVAT 2016. Recorectarea lucrărilor se face conform procedurii de evaluare a lucrărilor scrise prevăzute în metodologie. În cazul în care diferenţa - în plus sau în minus - dintre nota acordată de comisia de contestaţii şi nota acordată de comisia de evaluare este de cel mult 0,5 puncte, rămâne definitivă nota acordată de comisia de evaluare.

În situaţia lucrărilor notate cu o notă cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota finală atribuită la recorectare. Aceeaşi prevedere se aplică şi în cazul lucrărilor cu note între 7,50 şi 7,99. Dacă diferenţa dintre nota finală acordată de comisia de contestaţii şi nota finală stabilită în urma evaluării iniţiale este mai mare de 0,5 puncte, rămâne definitivă nota acordată de comisia de contestaţii.

REZULTATE DEFINITIVAT 2016. Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul EDU.RO în data de 18 august.

REZULTATE DEFINITIVAT 2016. Nota minimă de promovare a examenului de DEFINITIVAT este 8. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național care încheie formarea inițială.

REZULTATE DEFINITIVAT 2016. Anul acesta, dintre cei 9.737 de candidați înscriși la începutul anului școlar, au fost admiși să participe la proba scrisă 9.005 candidați care au îndeplinit cumulativ cele trei condiții prevăzute de metodologie: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an, calificativul 'Bine' sau 'Foarte bine' pentru anul școlar în curs și minimum media 8 la inspecțiile speciale la clasă desfășurate pe perioada anului școlar. 6.532 de candidați au obținut media 10 (zece) la inspecțiile la clasă în profilul postului.

În funcție de discipline/specializări, cei mai mulți candidați predau învățământ preșcolar în limba română (1.820), învățământ primar în limba română (1.373), educație fizică și kinetoterapie (902) și limba și literatura română (773). La 19 discipline s-a înscris câte un singur candidat.

REZULTATE DEFINITIVAT 2016. Examenul de DEFINITIVAT 2016 constă în: a) susţinerea a cel puţin două inspecţii speciale la clasă; b) o probă scrisă.

REZULTATE DEFINITIVAT 2016. Proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2016, s-a desfășurat joi, 4 august, începând cu ora 10:00, în 42 centre de examen (câte unul în fiecare județ și în municipiul București).Subiectele şi baremul de corectare la DEFINTIVAT 2016 le regăsiţi aici: edu.ro.

Pentru proba scrisă, Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare a stabilit trei variante de subiecte şi baremele de evaluare aferente. 

REZULTATE DEFINITIVAT 2016. Examenul se organizează distinct pentru fiecare funcţie didactică de predare, pe discipline sau pe specialităţi, în conformitate cu Calendarul de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de definitivare în învăţământ, denumit în continuare Calendar, aprobat anual prin ordin al ministrului educaţiei naţionale.

REZULTATE DEFINITIVAT 2016. Definitivarea în învăţământ poate fi obţinută la una dintre specialităţile înscrise pe diploma/diplomele pe care candidatul o/le deţine sau la una dintre disciplinele pe care cadrul didactic o poate preda conform Centralizatorului privind disciplinele de învăţământ, domeniile şi specializările.