MENIU

Rezultate Bac 2015. Fraudă la Bacalaureat: Schimbau ciornele sub ochii profesorilor

Rezultate Bac 2015. Final scandalos la examenul de bacalaureat de la Liceul Tehnologic “Axiopolis” din Cernavodă. 10 candidaţi trebuie eliminaţi, spun inspectorii şcolari, după ce imaginile de pe camere de supraveghere au arătat că elevii vorbesc între ei şi schimbă ciornele. Totul se petrece sub privirile îngăduitoare ale supraveghetorilor. Inspectoratul Şcolar Judeţean, dar şi Poliţia anchetează cazul.

Rezultate Bac 2015. Frauda a ieșit la iveală după ce un elev care a susținut bacalaureatul la Liceul Tehnologic “Axiopolis” din Cernavodă a fost dat afară la ultima probă. Acesta avea pe bancă o ciornă care nu îi aparținea. Adolescentul nu a fost eliminat pe loc de supraveghetori, ci abia după ce un inspector ISJ, care făcea monitorizare în toate sălile centrului, a sesizat un alt scris pe foia de examen a băiatului, scrie reporterntv.ro.

"Am descoperit un elev care avea pe bancă materiale care nu-i aparțineau, respectiv o ciornă, care se diferenția de materialele pe care le avea candidatul pe bancă din cauza pastei, care era de o altă culoare, și din cauza scrisului. In urma vizionării înregistrărilor din sala de examen s-a constatat că singurele persoane cu care elevul a intrat în contact au fost cele două asistente", a declarat Nicoleta Savu, inspector ISJ Constanța.

Inspectorii școlari care au analizat imaginile spun că se vede clar cum mai mulți elevi vorbesc între ei și chiar fac schimb de ciorne, fără să le pese de prezența supraveghetorilor în sală. Dovezile vor ajunge și la Poliție.

"Am analizat înregistrările video cu mare atenție, alături de ceilalți colegi de la Inspectoratul Județean Școlar Constanța. Am constatat că un număr de 10 elevi din aceeași sală au săvârșit aceleași fapte și, după părerea noastră, acești elevi pot fi eliminați din centrul de examen de bacalaureat", a precizat Raducu Popescu, inspector general ISJ Constanța.

Președintele comisiei neagă implicarea sa și A profesorilor supraveghetori în fraudarea examenului.

"Toate imaginile vor fi analizate, reanalizate și luate măsurile legale, conform legislației în vigoare", a declarat Mariana Marinescu, președintele Comisiei.

Cadrele didactice care ar fi trebuit să nu le permită elevilor un astfel de comportament în timpul examenului au fost chemate la sediul Inspectoratului Școlar pentru explicații.

Rezultate Bacalaureat 2015. edu.ro are rezultate online: Nota la Bac 2015