MENIU

Reziștii promovează penali în funcții publice. Blonda lui Vlad Voiculescu, din nou la conducerea ASSMB

Reziștii promovează penali în funcții publice. Blonda lui Vlad Voiculescu, din nou la conducerea ASSMB

Blonda lui Vlad Voiculescu, Oana Sivache revine pe o funcție de director în Administrația Spitalelor din Capitală, după ce a fost sprijinită de USR. Aceasta a condus Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București până când a izbucnit scandalul de corupție de la Spitalul Colțea. În momentul audierilor de la DNA, Sivache susținea că este persecutată politic și se compara cu Alexei Navalnîi. 

Oana Sivache, fosta șefă a Administraţiei Spitalelor Bucureşti, acuzată de luare de mită, a primit o nouă funcție-cheie. Asta, deși se află sub control judiciar și i-a fost interzis să profeseze pe un post similar cu cel pe care l-a avut. Sivache a fost numită în această funcție de actualul director general al ASSMB, membru USR Sector 5.

Blonda lui Vlad Voiculescu a fost plasată sub control judiciar de către procurorii anticorupție, după ce ar fi încasat șpagă de aproximativ 40 de mii de lei de la Managerul spitalului Colțea. Anchetatorii au dovezi că între 1 iulie 2023 și 27 februarie 2024, șeful spitalului i-ar fi plătit chiria și utilitățile.

Oana Sivache a fost împinsă de USR București în funcții cheie privind administrația spitalelor începând cu 2017. Ea a fost inspector de specialitate și coordonator de proiecte la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București din decembrie 2017 până în august 2022. Sivache a gestionat toate fondurile care erau administrate de către acestă instituție mamut din subordinea consiliului General al Capitalei, potrivit CV-ului.

Oana Sivache nu are o avere impresionantă. Ea și soțul preot dețin un apartament de 100 de metri pătrați în Târgoviște. Cei doi nu au conturi bancare, dar au un credit de 117 mii de lei. Șefa Spitalelor din Capitală a încasat, potrivit declarației de avere, peste 97 de mii de lei de la ASSMB, 12 mii de lei de la primăria Generală și aproximativ 2400 de lei de la STB. 

Nicuşor Dan o înlocuiește din funcția de director al ASSMB pe Oana Sivache. Ea e urmărită penal pentru luare de mită

Mai multe articole despre:
assmb voiculescu sivache