MENIU

REZIDENŢIAT 2016. Reguli noi pentru rezidenţiat

REZIDENŢIAT 2016. Noi reguli la rezidențiat: mai multe specializări, a căror durată a fost redusă în 2010, au fost aliniate acum la standarde europene și, astfel, perioada a crescut din nou.

REZIDENŢIAT 2016. Ministerul Sănătății anunță că, în cele mai multe dintre cazuri, durata rezidențiatului a crescut la 5 , respectiv 6 ani.

Concursul de rezidențiat e programat, anul acesta, pe 20 noiembrie.

Ministerul Sănătății a dat câteva exemple de specializări a căror durată de rezidențiat s-a mărit: la chirurgie toracică și cardiologie –  de la 5 la 6 ani, iar la endocrinologie, gastroenterologie, geriatrie și gerontologie  — de la 4 la 5 ani.

Măsura vine după ce mai multe comisii de specialitate ale Ministerului au solicitat armonizarea curriculelor de pregătire cu cele europene.  Astfel, s-a revenit la duratele de pregătire de dinainte de 2010.

O altă noutate o reprezintă înființarea specialităților care vizează patologia pediatrică. În acest sens au fost create noi specialități: cardiologie pediatrică, gastroenterologie pediatrică, nefrologie pediatrică, oncologie și hematologie pediatrică și pneumologie pediatrică.

Anul acesta, concursul de rezidențiat va avea loc pe 20 noiembrie în centrele universitare din București, Cluj, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

Mai multe articole despre:
examen Rezidenţiat 2016 reguli noi