Revoluție în transportul public: Stația de metrou Tudor Arghezi își deschide porțile de mâine. Intervalul de circulație a trenurilor, anunțat oficial
Marea așteptare a bucureștenilor din Sectorul 4 va lua sfârșit mâine, deoarece stația de metrou Tudor Arghezi urmează să fie inaugurată oficial. Primăria Sectorului 4 a făcut anunțul mult așteptat într-un comunicat recent, oferind detalii importante legate de momentul deschiderii și modul de circulație al metrourilor.
Primăria Sectorului 4 a anunțat într-un comunicat că pe data de 15 noiembrie 2023 se va deschide stația de metrou Tudor Arghezi. Începând cu ora 11:30, aceasta va deveni operațională.
Conform graficului aprobat de Metrorex, circulația metrourilor se va face într-un sistem de tip pendulă, între stațiile Tudor Arghezi și Berceni.
Amenzi de peste 4.000.000 de lei date angajatorilor din domeniul carburanților auto tip GPL
După finalizarea lucrărilor la sistemul de automatizare, va fi implementată o metodă eficientă de preluare a călătorilor între stațiile Tudor Arghezi și Pipera. Fluxul de pasageri va fi direcționat "în lung", începând de la stația Tudor Arghezi și continuând până la stația Pipera. Inițial, intervalul de circulație a trenurilor între stațiile Berceni și Tudor Arghezi va fi de 8 minute, urmând ca acest interval va fi ulterior redus la doar 4 minute, facilitând călătoriile rapide și fără întârzieri pentru toți pasagerii.
Odată cu inaugurarea stației, va fi pusă la dispoziția publicului și o parcare de tip park&ride, cu o capacitate de peste 350 de locuri, destinată să deservească noua stație de metrou.
Investiția în stația de metrou „Tudor Arghezi” se ridică la 50 de milioane de euro, sumă provenită din fonduri nerambursabile. Este o investiție unică în România, construită de o administrație locală.
Noua stație, cu o suprafață de peste 15.000 de metri pătrați, se află între stația Berceni, actualul capăt al Magistralei 2 și Șoseaua de Centură, cu un traseu total de 1,6 kilometri.
Perspective sumbre pentru economia românească: Creșterea, revizuită în jos la 2%
Construită la nivel suprateran și cu un regim de înălțime de P+2E, stația "Tudor Arghezi" dispune de cinci zone de acces pietonal, șapte scări rulante și șapte lifturi pentru accesul persoanelor cu dizabilități.
În plus, stația este echipată cu un sistem de supraveghere video format din 70 de camere și este prevăzută cu centrale de detecție a incendiilor, alarmă la efracție, precum și cu sisteme de tratare a aerului.
Pentru funcționarea hidranților în caz de incendiu, stația este conectată la două surse de alimentare cu apă, una din rețeaua publică și cealaltă din surse proprii, prin puțuri la mare adâncime.