MENIU

Revoltător. Şapte tineri din Vaslui care au violat o elevă au scăpat de arest la domiciliu

Judecătoria Vaslui a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar în cazul celor şapte tineri din Văleni care au violat ore în şir o elevă navetistă. Procurorii nu s-au obosit să conteste decizia.

Magistraţii Judecătoriei Vaslui au dispus, vineri, înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar în cazul celor şapte tineri din Văleni care au violat ore în şir o elevă navetistă, până ce fata şi-a pierdut cunoştinţa. Indivizii au fost puşi în libertate înainte de Paşte, iar procurorii nu s-au obosit să conteste decizia, deşi este vorba despre unul dintre cele grave dosare de viol înregistrate în ultimii ani, scrie Obiectiv Vaslui.

Judecătorii au luat decizia invocând hotărârea Curţii Constituţionale prin care s-a declarat neconstituţional arestul la domiciliu întrucât nu este reglementată durata maximă pentru care poate fi dispusă în procedura de cameră preliminară şi de judecată.

”În baza art. 211, raportat la art. 202 C.p.p, cu referire la Decizia nr. 361 din 07.05.2015 a Curţii Constituţionale a României, dispune înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar a inculpaţilor Burada Ovidiu Silviu, Avădănei Silviu, Bolboceanu Petrică Ionuţ, Boicu Ionuţ Bogdan, Rotaru Alin Dumitru, Surleac Ioan şi Burlacu Paul Andrei”, se arată în hotărârea pronunţată vineri de Judecătoria Vaslui.

Odată această decizie, judecătorii le-au impus celor şapte o serie de restricţii: nu au voie să meargă în baruri, discoteci, să nu poarte arme, să nu ia legătura cu victima sau cu martorii din dosar. Este pentru prima dată în justiţia vasluiană când, în cazul unui viol cu un număr atât de mare autori, aceştia sunt judecaţi în stare de libertate.

Toţi cei şapte tineri care în toamna anului trecut au violat eleva de 18 ani, supunând-o ore în şir unor suplicii greu de imaginat, au fost eliberaţi din arestul Poliţiei înainte de Paşte şi plasaţi în arest la domiciliu. În cazul a trei dintre inculpaţi, judecătorii au dispus eliberarea lor pe motiv că şi-au recunoscut faptele şi nu mai pot influenţa ancheta. Inexplicabil, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui au fost de acord cu eliberarea din arest a violatorilor, ei necontestând decizia de înlocuire a măsurii arestării preventive.