MENIU

Revoltător: Fără puncte de hidratare în plin val de CANICULĂ! Bătaia de joc a unor edili la adresa cetățenilor care i-au votat

Revoltător: Fără puncte de hidratare în plin val de caniculă! Bătaia de joc a unor edili la adresa cetățenilor/ Profimedia

Aerul este irespirabil din cauza temperaturilor ridicate, iar oamenii spun că se sufocă pur și simplu pe străzi. Autoritățile îi sfătuiesc în continuare pe cetățeni să evite ieșirile și să aibă la ei în permanență o sticlă cu apă. Oamenii trebuie să fie cu băgare de seamă pentru că nu toate primăriile din țară dispun de puncte de prim ajutor în caz că li se face rău. De altfel, în ultimele zile, canicula a făcut victime. La Vaslui, spre exemplu, un om a murit in timp ce repara un acoperiș. 

Din cauza temperaturilor de foc din ultimele zile, primăriile sunt obligate să amenajeze un punct de hidratare pentru cetățeni. Un astfel de spațiu trebuie să fie ferit de soare, dotat cu apă potabilă rece și să fie prezent constant acolo un cadru medical.

"Am avut o ședință care se adresează primarilor și le-am transmis să asigure spații ventilate în punctele aglomerate". Acestea sunt declarațiile subprefectului din Mehedinți, care, însă, nu sunt respectate de toți edilii din județ. La Primăria comunei Hinova, oamenii care vor să se răcorească, vor găsi acolo o sticlă cu apă minerală ținută la căldură. Iar angajații spun că nu știu nimic.

În ultimele zile, canicula a făcut ravagii în țară. La Vaslui, de exemplu, un om a murit în timp ce repara un acoperiș. Razele soarelui au fost atât de puternice încât trupul bărbatului a fost pur și simplu ars. 

Mai multe articole despre:
val canicula canicula hidratare