MENIU

Revoltă pe litoral: începerea școlii dă peste cap sezonul estival

Foto cu caracter ilustrativ / Arhivă

Este revoltă pe litoral. Hotelierii și proprietarii de restaurante sunt nemulțumiți și susțin că vor avea pierderi uriașe din cauză că școlile încep, anul acesta, mai devreme. Părinții nu se pot bucura nici de ofertele din cadrul programului „Litoralul pentru toți.” 

După un sezon estival cu puțini turiști, deci cu încasări mici, hotelierii de pe litoral vor avea și mai mult de suferit. Asta pentru că, în acest an, școlile încep pe 5 septembrie, iar românii care au copii nu-și mai fac planuri de vacanță.

„O decizie total, total nefericită din puctul meu de vedere, decizia asta de a incepe scoala mai devreme, de mult era în mod obișnuit. Practic, asta duce implicit la contractarea sezonului, care și asa este foarte scurt”, a precizat Iulian Tenie - director hotel.

Cum nu vor mai avea clienți, multe hoteluri și pensiuni de la malul mării se vor închide mai devreme.

„Sunt foarte mulți turiști care au ales să nu mai vină în a doua săptămână din septembrie, când tarifele scădeau și mai mult. Din punctul meu de vedere, nu este normal”, a explicat Ionuț Nedea - director agenție de turism.

Reprezentanții din turism cer măsuri în acest sens.

„Vom face un demers comun pentru a-i solicita premierului Ciucă, ca de această dată să stabilim de acum structura anului școlar viitor pentru 2023, astfel încât și interesul turismului românesc să conteze”, a afirmat Corina Martin - președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

De câteva zile a început și programul Litoralul pentru toți, iar prețurile sunt și cu 70% mai mici. Totuși, nu mulți sunt cei care pot profita de oferte. 

Mai multe articole despre:
litoral incepere scoala sezon estival