MENIU

Revoltă la Inspectoratul de Poliție Dolj. Mascații, puși să plătească „fondul clasei“

Sursa foto: Arhivă

Este revoltă la Inspectoratul de Poliție Dolj. Luptătorii SAS acuză conducerea că le cere bani pentru „fondul clasei“. Mai exact, oamenii legii trebuie să dea, lunar, bani pentru diferite utilități dar și pentru săpun sau hârtie igienică. Angajații caută lămuriri din partea conducerii Inspectoratului şi sprijin de la sindicat. 

Dincolo de intervenţiile periculoase, mascaţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj mai au o obligaţie: donează 10 lei pe lună pentru „fondul clasei“. Iniţiativa a aparţinut şefului luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

„Acese sume nu au fost niciodată justificate, să ne spună cât au reușit să adune, cât au chletuit pe consumabile, săpun, necesar pentru acțiuni speciale, deși IPJ are un serviciu de logistică care ar trebui să asigure”, spune un angajat.

Suma pe care o dau lunar, pentru fondul clasei, nu este obligatorie însă cei mai mulți spun că au ales să plătească de teama șefului.

„Aceste practici sunt vechi, aceste taxe, nu pot să știu ce plătim. Cei care nu vor să cotizeze sunt prost văzuți, iar în urma acestor sesizări am fost trimis la pshilog că ies din rând și nu fac bine”, spune un alt angajat.

După revolta angajaților, conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Dolj a demarat o anchetă.

„Conducerea IPJ a dispus efectuarea de verificări prin intermediul Biroului Intern”, a precizat Mihai Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Astfel de inițiative nu sunt o noutate pentru angajaţii SAS din Dolj. În urmă cu 15 ani, luptătorii cotizau la un credit luat de unul dintre colegi pentru a se construi o sală de forţă la sediu. 

Mai multe articole despre:
ipj dolj politie mascati fondul clasei