MENIU

Revolta ciobanilor ia amploare: protestele se extind în țară! Fermierii cer să nu li se mai OMOARE oile

Revolta ciobanilor ia amploare: protestele se extind în țară! Fermierii cer să nu li se mai OMOARE oile

Zeci de ciobani din Timiș și Caraș-Severin s-au adunat pentru a protesta față de decizia celor de la direcția Sanitar Veterinară de a ucide 600 de oi dintr-o fermă în care ar fi fost depistată pesta micilor rumegătoare. Fermierii spun că măsura a fost luată fără a se face analize suplimentare, așa cum au solicitat crescătorii de ovine, ducând astfel la sacrificarea a mii de animale sănătoase. Ciobanii din zonă contestă însă modul în care au fost prelevate și făcute analizele și cer supendarea deciziei în lipsa unor analize suplimentare.

Un cioban spune că are 3 copii și că oile îi aduc singurele venituri pentru a-și întreține familia. Autoritățile ar fi luat analize de la oi timp de 3 săptămâni, timp în care animelele au fost ținute în soare, dar niciuna nu a murit. Explicația autorităților ar fi fost că oile au trecut prin boală, deci ar trebui ucise.

„Eu aici țin oile, cât am, 1000 mp, aici le țin pe fân, le dau mâncare, eu nu-mi bat joc de ele, le dau apă, le dau tot. Oile nu mi-s bolnave cu toate că au vrut ei să mi le facă bolnave, mi le-au ținut în soare, nu m-au lăsat să le duc la umbră. Am 3 copii, de la astea trăiesc, eu nu vreau să-mi bage oile în pămant. Oricâți bani mi-ar da pe ele, nu vreau să mi le omoare”, a spus ciobanul.

Șeful ANSVSA ar fi promis că vine să discute cu ciobanii, însă acesta îi cheamă la Timișoara atât pe cei cărora le-au fost omorâte animalele, cât și și pe cei care se tem de măsura drastică. 

 

Mai multe articole despre:
revolta ciobani proteste