MENIU

MAFIA LEMNULUI, rădăcini la vârf. ARESTAREA LUI HREBENCIUC, la mâna deputaţilor

MAFIA LEMNULUI, rădăcini la vârf. ARESTAREA LUI HREBENCIUC, la mâna deputaţilor

Membrii Biroului permanent al Camerei Deputaților s-au reunit, astăzi, pentru a discuta cererea Direcției Naționale Anticorupție de încuviințare a arestării preventive a deputaților Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam. Comisia juridică a Camerei Deputaţilor trebuie să stabilească, până miercuri, dacă recomandă plenului ridicarea imunităţii pentru cei doi. Termenul a fost dat astăzi, de conducerea Camerei.

La finele reuniunii Biroului Permanent, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat că a fost sesizată Comisia juridică, în legătură cu solicitarea de arestare preventivă a lui Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, în cazul cărora teoretic se poate da un răspuns în trei zile, informează Mediafax. 

”Respectăm procedurile care sunt stabilite prin Regulament şi obligaţiile pe care le avem în lege, de îndată am convocat Biroul Permanent ca şi la domnul deputat Diniţă şi ca de obicei, în ultima perioadă v-aţi obişnuit. L-am rugat pe domnul secretar general să-i informeze pe cei doi parlamentari că începând de la 12.20 pot consulta dosarul la Comisia juridică, aşa cum a făcut şi domnul deputat Diniţă. Termenele curg de luni. Luni, marţi şi miercuri sunt primele trei zile, conform legii, pentru face raportul în Comisia juridică dacă nu va cere Comisia juridică date suplimentare de la procurorul general, aşa scrie în lege, aceasta este obligaţia noastră, nu ştiu mai multe, după care, în cinci zile trebuie să-l punem pe ordinea de zi", a afirmat Valeriu Zgonea.

Întrebat de jurnaliști cum va vota ca deputat, Valeriu Zgonea a afirmat că așteaptă, întâi, raportul Comisiei juridice și că, după aceea, se va pronunța, subliniind că ”justiția întotdeauna și-a urmat cursul”. Zgonea a ținut să precizeze, către cei din presă, aflați la Palatul Parlamentului, că sunt ”singurii jurnaliști din Europa care au acces în plen”.

”Aveți înregistrările pe internet, cum am votat eu, deocamdată aștept raportul Comisiei juridice și vă voi spune cum votez. După cum știu eu, sunteți singurii jurnaliști din Europa care aveți acces în plen. Spre deosebire de dumneavoastră și față de colegii mei, nu îmi fac o părere înainte de a citi. Nu sunt judecător. În momentul acesta, eu respect o procedură parlamentară, convoc Biroul Permanent, de îndată, și solicit Comisiei juridice să își exprime punctul de vedere, printr-un raport, în trei zile, cum scrie legea. Justitia și-a urmat întotdeauna cursul. Justiția în România este independentă și, spre deosebire de alte state europene, nu există o interferență a politcului în zona justiției”, a declarat Valeriu Zgonea.

Reamintim că DNA cere încuviinţarea arestării preventive a deputaţilor PSD Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam. Cei doi sunt urmăriţi penal în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri și terenuri.

DNA CERE ARESTĂRILE deputaţilor PSD Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam


"În conformitate cu prevederile art. 72 alin. 2 din Constituția României și ale art. 195 alin. 1 și 2 din Regulamentul Camerei Deputaților, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al României cererea și referatul întocmit de procurorii anticorupție, în vederea sesizării ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a deputaților: Adam Ioan, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și constituire a unui grup infracțional organizat și trei infracțiuni de cumpărare de influență; Hrebenciuc Viorel, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență și instigare la folosire a influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite", a anunțat, vineri, DNA.