MENIU

Rețineri într-un dosar de daune pentru accidente fictive: cum acționau suspecții

Rețineri într-un dosar de daune pentru accidente fictive: cum acționau suspecții

Trei persoane, printre care un inspector de daune colaborator al unor societăţi de asigurare şi reprezentantul unei societăţi de daune şi riscuri din asigurări, au fost reţinute pentru întocmirea unor dosare false de daune în urma unor accidente rutiere fictive. 

Potrivit unui comunicat al DGA, atât inspectorul de asigurări, cât şi reprezentantul societăţii de asigurări trebuiau să primească, în prealabil, de la cea de a treia persoană cercetată în dosar, 25% din valoarea despăgubirilor care urmau să fie aprobate.

”Luni, 07 octombrie 2024, ofiterii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Structura Centrală şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş, la delegarea şi sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au pus în executare un număr de 3 mandate de aducere privind 3 suspecţi, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată şi dare de mită în formă continuată”, transmite comunicatul citat.

Conform anchetatorilor, începând cu anul 2022, unul din cei 3 suspecţi - inspector de daune, colaborator al unor societăţi de asigurare, a pretins şi primit de la cel de-al doilea suspect sume de bani, cu titlu de mită, atât pentru sine, cât şi pentru a-i remite celui de-al treilea suspect - reprezentant al unei societăţi de daune şi riscuri din asigurări, pentru ca primul suspect să întocmească dosare de daună pentru accidente rutiere care în realitate nu au avut loc, iar cel de-al treilea suspect să aprobe acordarea despăgubirilor de la societăţile de asigurare în baza dosarelor de daună prezentate de inspectorul de daune. Astfel, inspectorul de daune a remis prin transferuri bancare către reprezentantul societăţii de daune şi riscuri din asigurări mai multe sume de bani cu ocazia aprobării de către acesta a plăţilor pentru fiecare dosar de daună.

Potrivit înţelegerii dintre aceştia, cei doi suspecţi care se ocupau de întocmirea şi aprobarea dosarelor de daună trebuiau să primească, în prealabil, de la celălalt suspect un procent de 25% din valoarea despăgubirilor care urmau a fi aprobate.

Cei 3 suspecţi au fost duşi la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, în vederea continuării cercetărilor.

Urmare a probatoriului administrat, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpaţilor pentru 24 de ore.

Mai multe articole despre:
retineri dosar daune accidente fictive