"Rețeta" tinereții fără bătrânețe, tot mai aproape de a fi elucidată. Următoarea mare lovitură economică - Se investesc bani grei
Tinerețe veșnică fără bătrânețe: este visul pe care îl au toți miliardarii pământului, familiile regale dar și șefii industriei pharma. Cu toții și-au propus ca, până în 2025 să găsească rețeta. Industria împotriva îmbătrânirii este, de altfel, cea mai mare lovitură economică. Se presupune că va valora 610 miliarde de dolari. Totul pentru studii care să dezvăluie în detaliu schimbările și procesele implicate în dezvoltarea bolilor, leziunilor și dizabilităților asociate vârstei.
Procesul fiziologic de îmbătrânire apare la toate ființele vii și lovește din plin, fără cale de întoarcere: apar durerile, problemele de mobilitate. În cele mai negre scenarii, intervin și problemele de inimă, precum și alte boli necruțătoare care au legătură cu degradarea neuronală. Spre exemplu, Alzheimerul, care afectează peste 50 de milioane de oameni din întreaga lume în prezent.
Anii în plus de viață au un cost extrem, dar extrem de ridicat. Iar cercetătorii și-au concentrat atenția pentru a satisface cerințele miliardarilor. În prezent, rețeta împotriva îmbătrânirii este susținută de investiții de miliarde de dolari. Fondurile de capital de risc, industria farmaceutică, organizațiile nonprofit sau miliardarii planetei sunt doar o parte dintre actorii care rulează miliarde doar pentru prelungirea longevității.
Peste 50 de mii de companii din 20 de sectoare și alți 10 mii de investitori se luptă pentru rezultate tangibile. Costul total? Nu mai puțin de 610 miliarde de dolari până în 2025. Iar asta pentru că, în prezent, speranța de viață la nivel mondial se oprește la 72 de ani. Până în 2030, 1,4 miliarde de oameni vor avea peste 60 de ani în întreaga lume. În următorii 10 ani, însă, cercetările ar putea oferi inclusiv creșteri fără precedent ale calității și duratei vieții.
În Europa și în State există deja fonduri de investiții care adună banii din care se finanțează industria anti-îmbătrânire. Companiile farmaceutice încep și ele să fie interesate, mai ceva ca miliardarii lumii. Jeff Bezos, spre exemplu, este de mult timp în căutarea vieții veșnice. Alături de el, Sam Altman, Larry Page și Peter Thiel investesc în noua tehnologie. Inclusiv familia regală saudită vrea să devină un investitor important în procesul antiîmbătrânirii.
În trecut, România era o capitală mondială a procedurilor care întârzie îmbătrânirea datorită Anei Aslan. Charlie Chaplin, Jackie Kennedy, Salvador Dali, Marlene Dietrich sau Indira Gandhi s-au numărat printre pacienţii celebri ai creatoarei primului Institut de Geriatrie din lume. Pe 20 mai 1988, Ana Aslan se stingea din viaţă la vârsta de 91 de ani într-o perioadă în care speranța de viață era sub 70 de ani.