MENIU

Rețeta de ouă umplute cu pateu de ficat. Ingredientul care o face diferită și conferă o textură fină umpluturii

Rețeta de ouă umplute cu pateu de ficat. Ingredientul care o face diferită și conferă o textură fină umpluturii. Iată ce conține și cum se prepară.

Ouă umplute cu pateu de ficat, una dintre rețetele tradiționale, este dată pentru 4-6 ouă. Este o rețetă simplă, gustoasă și foarte simplu de preparat.

Ingrediente-  ouă umplute cu pateu de ficat:

  • 50 g de pateu de ficat (o cutie mică); 
  • 50 g şuncă slabă;
  • 50 g smântână sau unt;
  •  sare, piper, cimbru.

Mod de preparare

Se fierb ouăle tari. Se curăţă şi se lasă să se răcească. Se taie apoi în jumătăţi (în lungime). Se scot gălbenuşurile şi se zdrobesc cu furculiţa. Se taie şunca şi se amestecă cu gălbenuşurile, pateul de ficat şi smântâna sau untul, care va face mult mai cremoasă compoziția. Se adaugă sarea şi piperul. Se umplu jumătăţile de ou şi se presară cu pătrunjel tocat.

O altă reţetă de oua umplute este cea cu maioneză. Amestecăm pateul (50 g) cu gălbenuşurile fierte şi răcite şi cu două linguri de maioneză până devine o pastă omogenă. Umplem jumătăţile de ou şi le aşezăm pe o farfurie cu partea umplută în jos. Apoi le acoperim cu un strat subţire de maioneză. Putem asezona cu pătrunjel sau un praf de boia pe deasupra sau ardei roșuu fâșii.

Cum să prepari ciuperci sote cu roșii și cu orez. Două feluri de mâncare de post pline de savoare. Rețete rapide și foarte gustoase

Mai multe articole despre:
oua umplute retete culinare mancare