Rețeta clasică și simplă pentru hamburgerul de casă - Alternativa sănătoasă la fast food
Rețeta specială pentru hamburgerul de casă. Este o alegere foarte bună pentru o gustare sau masă sănătoasă.
Burgerii sunt apreciați și consumați de foarte mulți oameni, poate fi savurat peste tot. Orice fel de burger, cu carne, hamburger nu este sănător, fiind o mâncare de tip fast food. O spun și și medicii, și nutriționiștii. Sunt bogați în grăsimi, calorii și sodiu, exact ce nu este bun pentru sănătate. Burgerii conțin cantități excesive de colesterol și grăsimi saturate, iar consumul lor duce la îngroșarea sângelui, la un flux sanguin redus, ajungând, în final, la boli cardiovasculare.
Hamburgerii de casă conțin doar ingrediente pe care le cunoașteți, fără conservanți, coloranți, potențiatori de aromă, zahăr și sare în exces, care predomină în majoritatea semipreparatelor din comerț și în produsele de tip fast food.
Iată de ce aveți nevoie pentru a prepara această rețetă.
Hamburger de casă - Ingrediente
750 g de pulpă de vită
150 ml de supă de vită sau pui concentrată sau făcută în casă, rece
o ceapă de mărime medie
1 cățel mare de usturoi
2 ramuri de rozmarin
5 ramuri de cimbru uscat
jumătate de legătură de pătrunjel verde
o linguriță cu salvie uscată
o linguriță cu boia dulce
un vârf de cuțit cu nucșoară măcinată
o linguriță rasă cu sare
2 lingurițe cu sos Worcestershire
o linguriță rasă cu piper măcinat
Hamburger de casă - Mod de preparare
Carnea, ceapa și usturoiul se trec de două ori prin mașina de tocat; prima dată prin sita mare, a doua oară printr-o sită mai mică.
Peste tocătură se adaugă condimentele mărunțite și se frământă, adăugând treptat supa. După 15 minute de frământat (puteți folosi un robot de bucătărie sau un malaxor), compoziția se împarte în 10 porții egale.
Pentru a nu se lipi compoziția de mâini, ungeți-vă mâinile cu ulei și dați formă clasică de hamburger, ca o chiftea mai mare, plată, cu mariginile rotunjite.
Puneți hamburgerii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei, acoperiți tava cu o folie de plastic alimentar și dați la rece pentru 8 ore, sau peste noapte.
Hamburgerii se pun la copt pe grătarul încins timp de 4 minute pe o parte, după care se întorc și se mai lasă încă 5-6 minute. Dacă nu aveți un grătar, puneți-i la prăjit pe o placă din fontă, pe aragaz, bine încinsă și unsă cu puțin ulei, sau într-o tigaie de tip grill.
Hamburgerul se asamblează astfel: o chiflă prăjită pe grătar sau nu, se taie în jumătate, se scoate capacul, iar pe baza chiflei se pune hamburgerul, peste care se pune salată verde, rondele de roșii și ceapă.
Capacul chiflei se unge cu puțin muștar și se așează peste hamburger.
Dacă doriți, puteți adăuga și o felie de cașcavaș, subțire, când întoarceți hamburgerii pentru a se prăji și pe a doua parte.