MENIU

Reteaua "X" a lui Elon Musk, dată în judecată de sportiva prezentată drept transgender sau chiar bărbat. Imane Khelif acuză „hărțuire morală”

Pugilista Imane Khelif, recentă campioană olimpică la Paris, a depus o plângere pentru „hărțuire morală” împotriva rețelei X, fostă Twitter, deținută de multimiliardarul Elon Musk. Sportiva a acuzat campanie de ură online legată de identitatea ei de gen, potrivit Le Monde.

Plângere, pe care Le Monde a putut să o consulte, vizează acte de „hărțuire morală” online. Totul a pornit după ce a bătut-o în optimi pe pugilista italiană Angela Carini, pe 1 august, a declanșat un tsunami global de mesaje de ură pe rețelele de socializare care o descriu ca fiind „transgender” care concurează voluntar în categoria greșită, sau chiar „bărbat”.

Denunţând „speculaţiile întreţinute de persoane răuvoitoare”, avocatul sportivei precizează în plângere că „aceste publicaţii au fost postate de personalităţi politice importante”, ceea ce a contribuit la o diseminare foarte largă a acestora în reţeaua X, unde ar fi „depăşit” 100 de milioane de vizualizări.

Această controversă s-a transformat într-un adevărat „calvar” pentru pugilista algeriană de 25 de ani, în plină competiție olimpică. Controversa a fost alimentată și de informațiile apărute cu privire la cromozomii acesteia și tulburările de dezvoltare sexuală de care suferă.

Inclusiv antrenorul ei a recunoscut că sportiva din Algeria are „o problemă cu cromozomii”, sugerând că aceasta ar putea avea cromozomi XY, de bărbat.

Anterior, Federația Internațională de Box (IBA) a descalificat-o după ce a efectuat teste medicale care au sugerat că algerianca era „biologic bărbat”. În ciuda acestui fapt, lui Imane Khelif i s-a permis să participe ca femeie de la Jocurile Olimpice, pur și simplu pentru că scria „femeie” în pașaportul ei.

Cu aceleași acuzații precum Imane Khelif s-a confruntat și taiwaneze Lin Yu Ting.

Mai multe articole despre:
Imane Khelif plangere harțuire morala X Elon Musk