MENIU

Rețea de cămătari, călcată de mascați la primele ore ale dimineții. 30 de persoane vor fi audiate. SURSE: Sunt vizați membrii grupării Zabar

Rețea de cămătari, călcată de mascați la primele ore ale dimineții. 30 de persoane vor fi audiate. SURSE: Sunt vizați membrii grupării Zabar

37 de percheziţii au loc, marţi dimineața, în Ilfov, Dâmboviţa şi Bucureşti, într-un dosar în care 10 persoane sunt cercetate pentru lovire sau alte violenţe, camătă şi şantaj. Alte 30 de persoane urmează să fie duse la audieri. Din primele informații, în cauză sunt vizați membrii grupării Robert Iancu, zis Zabar, susțin surse apropiate anchetei.  Aceștia sunt suspectați că dădeau bani cu camătă, și aici vorbim despre sume cuprinse între 500 și 30.000 de lei, cu o dobândă uriașe, chiar și de 100%. Mai multe macete și săbii au fost ridicate în urma perchezițiilor. Un elicopter a fost trimis în sprijinul polițiștilor și survolează zona. 

”La data de 8 octombrie 2024, poliţiştii IPJ Ilfov, sprijiniţi de alte structuri cu atribuţii pe linia poliţiei judiciare, pun în executare 37 mandate de percheziţie domiciliară în 34 de locaţii din judeţele Ilfov, Dâmboviţa şi municipiul Bucureşti. Acţiunea este organizată într-un dosar penal, instrumentat la nivelul Poliţiei oraşului Otopeni, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea”, anunţă Poliția Română.

În cauză, se desfăşoară cercetări faţă de 10 persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, camătă şi şantaj.

De asemenea, alte 30 de persoane vor fi duse la sediul poliţiei pentru audieri.

Peste 300 de percheziții, în toată țara: arme și muniție, comandate online și livrate în România prin curier

”Poliţiştii au documentat activitatea infracţională a mai multor persoane, pornind de la sesizarea unei persoane privind o posibilă agresiune, pe fondul neplăţii întregii dobânzi, la o sumă de bani”, precizează IGPR.

Activitatea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ilfov, Grupării de Jandarmi Mobile Ploieşti, Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi Poliţia Capitalei. De asemenea, suportul de specialitate a fost oferit de către Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Percheziții într-un dosar de evaziue fiscală. 15 persoane, arestate. Prejudiciul se ridică la 13 milioane de lei

La activităţile din Ilfov, operaţiunea beneficiază de suport din partea Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul MAI. 

 

Mai multe articole despre:
perchezitii dosar camata camata santaj audieri