MENIU

Restul lumii e în alertă din cauza noii rădăcini COVID, parlamentarii români și-au luat VACANȚĂ o săptămână

Sala Parlamentului goală

În timp ce noua tulpină Omicron a COVID se extinde extrem de repede în toată Europa, iar alte state iau măsuri urgente, parlamentarii români și-au luat o săptămână de vacanță. Asta în timp ce legea certificatului COVID a rămas în aer, iar noul ministru al Sănătății a declarat că cine nu se vaccinează nu va putea fi dat afară de la serviciu. 

Parlamentarii au azi activitate în teritoriu, marți și miercuri sunt libere legale, pentru Sfântul Andrei și Ziua Națională, iar joi și vineri sunt din nou zile cu activitate în teritoriu. Practic, aleșii nu vor mai ajunge în Palatul Parlamentului, întârziind astfel, cu cel puțin o săptămână, legea certificatului verde, un act normativ fundamental în noul context.

De altfel, pe fondul disensiunilor între premierul Nicolae Ciucă și noul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, există riscul ca demersurile pentru introducerea certificatului să se lungească.

În timp ce Rafila susține ideea că certificatul verde trebuie introdus doar când se anunță o agravare a situației, Ciucă a afirmat că certificatul verde reprezintă o prioritate și a făcut apel la parlamentari să îl voteze.

Alți experți din sănătate au avertizat și el că autoritățile ar trebui să acționeze extrem de rapid, pentru că altfel este riscul nu numai să se repete situația tragică din valul 4, ba chiar situația să fie și mai gravă.
Mai multe articole despre:
certificat verde covid tulpina africana