MENIU

Restricții menținute în municipiul Buzău după depășirea ratei de infectare de 1,5. Noi măsuri în alte localități din județ

Restricții în două localități buzoiene, de joi, din cauza numărului mare de infectări din ultimele săptămâni, relatează realitateadebuzau.net. Este vorba despre comunele Chiojdu și Bălăceanu. Unde au fost ridicate restricțiile și ce măsuri sunt aplicate în continuare în municipiul Buzău după depășirea ratei de infectare de 1,5.

 

DSP a stabilit că a fost depășită incidența de 1,5/1000 de locuitori, astfel că în Chiojdu, rata de infectare este de 1,55 la mia de locuitori, iar în Bălăceanu este de 1,93 la mia de locuitori.

Astfel, că timp de două săptămâni, începând din 29 octombrie, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului; este interzisă organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și desfășurării în aer liber a spectacolele, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 6:00 – 23:00. Iar activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă fără a depășii 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 6:00 – 23:00. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depășii 30% din capacitatea maximă a spațiului.

În același timp, în alte două localități au fost ridicate restricțiile - în comunele Unguriu și Zărnești, după ce incidența cumulată în ultimele 14 zile este sub 1,5 la 1.000 de locuitori (0,89/1000 locuitori; 1,03/1000 locuitori).

Până joi, 29 octombrie 2020, la nivelul județului Buzău numărul celor confirmați pozitiv COVID-19 a ajuns la 3.786, dintre care au murit 115. În ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 60 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2.

Numărul persoane vindecate de la începutul epidemiei este de 3.001. Până la această dată, 733 de persoane se află în carantină la domiciliu și 540  în izolare la domiciliu.

În ultimele 24 de ore au fost aplicate 37 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală împotriva infectării cu noul coronavirus, în valoare totală de 15.000 lei, potrivit Prefecturii Buzău.

Ce RESTRICȚII sunt valabile încă în orașul Buzău:

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis joi, 29 octombrie 2020, ca anumite restricții să fie menținute încă două săptămâni la nivelul municipiului Buzău, unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a depășit 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori (2,04/1000 locuitori):

- organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului;
- sunt interzise organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in precum și desfășurarea în aer liber a spectacolele, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale; 
- activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00-23:00;
- activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00-23:00; 
- activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.