MENIU

Restricții de circulație, în acest weekend, în București: Pe unde nu au voie șoferii să treacă

Bucureștiul va fi gazda unui eveniment sportiv important în acest weekend – Maratonul București, care aduce cu sine restricții majore de circulație. Șoferii sunt avertizați că vor întâmpina dificultăți în deplasare și sunt sfătuiți să aibă multă răbdare. Evenimentul, care presupune parcurgerea unei distanțe de 42,195 de kilometri, este un reper important în calendarul competițiilor internaționale de alergare.

Maratonul București 2024

Maratonul București, organizat pentru prima dată după Revoluție, a revenit în atenția publicului din 2008 datorită fostei campioane olimpice Valeria Răcilă van Groningen. De atunci, evenimentul a devenit un simbol al sportului de masă în România, atrăgând mii de participanți în fiecare an. Potrivit organizatorilor, pentru ediția din acest an s-au înscris peste 12.000 de alergători, fapt ce va genera restricții de trafic semnificative în mai multe zone centrale ale orașului.

Restricții rutiere pentru sâmbătă, 12 octombrie

Primul set de restricții va intra în vigoare sâmbătă, între orele 07:30 și 14:00, afectând zonele din centrul Capitalei. Traficul va fi închis pe următoarele trasee:

Bulevardul Libertății
Splaiul Independenței
Piața Națiunile Unite
Bulevardul Unirii, până la Piața Alba Iulia
Strada Halelor
Podul B.P. Hașdeu

Cursa dedicată persoanelor cu dizabilități va începe la ora 08:45, urmată de cursa de 2,5 kilometri, care va debuta la ora 12:00.

Restricții rutiere pentru duminică, 13 octombrie

Duminică vor continua restricțiile, între orele 07:30 și 16:00, afectând o zonă extinsă a Capitalei. Vor fi blocate principalele artere pe traseul Maratonului, Semimaratonului și Ștafetei de 42 de kilometri. Traseele acoperă zone precum:

Bulevardul Libertății
Splaiul Independenței
Piața Națiunile Unite
Piața Constituției
Bulevardul Unirii până la intersecția cu Bulevardul Nerva Traian
Piața Victoriei și Calea Victoriei
Bulevardul Regina Elisabeta
Parcul Cișmigiu
Bulevardul Mihail Kogălniceanu

Alergătorii vor traversa, de asemenea, zonele Arcul de Triumf, Podul Timpuri Noi și Piața Alba Iulia, extinzând astfel aria restricțiilor pe parcursul întregii zile.

Sfaturi pentru șoferi și locuitori

Locuitorii și vizitatorii Bucureștiului sunt îndemnați să evite zonele afectate de eveniment și să opteze pentru rute alternative sau mijloace de transport în comun. Pentru a preveni aglomerarea traficului, organizatorii și autoritățile recomandă evitarea deplasărilor neesențiale în zonele vizate de restricții. Maratonul reprezintă nu doar un eveniment sportiv, ci și o provocare pentru șoferii din Capitală, care vor avea nevoie de multă răbdare în acest weekend aglomerat.

Maratonul București rămâne un eveniment de referință, iar participarea numeroasă din acest an subliniază importanța acestuia pentru comunitatea sportivă. Cu toate acestea, locuitorii Capitalei trebuie să fie pregătiți pentru restricțiile majore de trafic care vor afecta deplasarea în oraș pe parcursul întregului weekend.