MENIU

Restaurante și fast-food-uri din Giurgiu, „meniu” special: gândaci și alimente expirate - ANPC, controale de amploare - VIDEO

Sursa foto: Captură video / Facebook

Mizerie incredibilă, descoperită în zeci de restaurante și brutării din Giurgiu. Localurile din care, zilnic, mii de oameni își cumpără mâncare erau pline de gândaci, muște, rugină, dar și produse expirate. Nereguli au fost găsite și în localurile de fiță din municipiu. Inspectorii ANPC care au făcut controalele susțin că toate aceste unități vor fi închise. 

Controalele ample în aproape tot municipiul au fost făcute după ce câțiva clienți au făcut reclamații la Protecția Consumatorului. Inspectorii au fost și ei șocați de mizeria în care erau ținute alimentele.

Și într-un restaurant de fițe din oraș, cu prețuri destul de piperate, au fost descoperiți mai mulți gândaci. Trași la răspundere de reprezentanții ANPC, angajații localului nu au nicio explicație pentru această situație.

Tot o problemă cu gândacii are și un fast-food din centrul orașului. Insectele umblă pe mese nestingherite, iar bucătarii nu par deloc deranjați de prezența acestora.

Și brutăria orașului este plină de mizerie. Acolo, gunoaiele erau depozitate direct pe podea.

Controalele vin după ce, în urmă cu câteva zile, inspectorii au luat decizia de a închide un restaurant cu pretenții din portul Giurgiu, cunoscut pentru preparatele din pește, vândute la prețuri mari. De asemenea, a mai fost închis și un supermarket. Aici au fost găsite produse expirate și ustensile pline de rugină. Amenzile se ridică la 55 de mii de lei, iar peste 700 de kilograme de produse alimentare au fost retrase de la comercializare. 

Mai multe articole despre:
restaurante giurgiu anpc amenzi giurgiu