MENIU

Reprezentanții ISU: „Decedații sunt doar de la ATI. La spital au fost identificate nereguli. Aveau termen până la sfârșitul anului să le rezolve”

ISU nu știe dacă toti cei decedați la Constanța sunt doar din secția ATI. Foto/Arhivă

Reprezentanții ISU Dogrobea au declarat, pentru REALITATEA PLUS, că, momentan nu se știe dacă absolut toate persoanele decedate în incendiul devastator de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța sunt doar din secția ATI.

„La 9.48 a fost anunțat un incediu, au fost alertate toate forțele, iar la 9.56 am avut primele date preliminare de la fața locului. Cele 9 victime au fost identificate la ATI, acolo fiind 10 internate. Nu am avut persoane decedate în alte zone ale spitalului. Pentru stabilirea cauzei incediului vom cerceta și vom trage o concluzie. În luna februarie s-a efectuat verificare la toate , au fost aplicate și sancțiuni. 

Sitalul de Boli Infecțioase funcționează, dar acum nu avem documentația. S-a intrat pe geam și pe ușă pentru salvarea oamenilor. Nu stim dacă incendiul s-a produs de la instalația electrică. Au fost și aici identificate anumite neregului. Aspecte tehnice și organizatorice. Cei înștiințați s-au angajat că vor rezvolta problemele până la sfârșitul anului. Incendiul a izbucnit la secția ATI”, a declarat reprezentantul ISU.

„Din păcate, pot spune că sunt persoane decedate, nu putem spune câte. Sunt multe forțe alocate la fața locului. Spitalul avea 113 persoane internate 10 la ATI. Pentru noi, apelul a venit pentru izbucnirea unui incendiu. Au fost direcționate autospeciale ISU, nwe vor ajuta și colegii de la ISU Ialomița și Călărași. A fost activatul planul roșu la ISU și planul alb pentru ministerul Sănătății.

Au fost evacuați, nu vă pot confirma dacă decedații au fost de la ATI sau din saloane. Cu siguranță a existat fum, cauza decesului se va constata ulterior, momentan nu avem cauzele decesului.

Până acum au fost transferate către Spitalul Județean Constanța, este instalat și un spital mobil în curte, după ce se evacuează toți pacienții, se face triajul către spitalele suport.

 

Cauzele incendiului se stabilesc după terminarea incendiului, nu știu dacă a fost de la o priză sau un bec, vom afla ulterior. Este grau acum de aflat. Nu știu dacă spitalul avea avize, totuși, el funcționa, fiind spital suport Covid”, a declarat Răzvan Parconie, subofițer ISU Dobrogea.