MENIU

Reprezentant ISU: „Spitalul de Psihiatrie din Craiova avea autorizație la incendiu din 2015”

Foto arhivă Inquam

Reprezentanții ISU Craiova au declarat că Spitalul de Psihiatrie din Craiova avea o autorizație de incendiu din anul 2015. Numai că, spitalul a fost recent renovat, iar cei de la ISU nu știu dacă acea autorizație a fost reînnoită.

„Acest pavilion are aviz ISU din 2015, iar dacă l-a obținut atunci, iar în ultima perioadă au avut loc lucrări de renovare, atunci trebuie luat din nou. Din informațiile mele, în prezent, acest pavilion figurează cu autorizație”, a declarat pentru REALITATEA PLUS purtătorul de cuvânt de la ISU Craiova, Florin Cocoșilă. 

„La ora 22 23 au plecat forțele, iar în 5 minute au ajuns la fața locului. Mai mult ca sigur cadrele emdicale au sărit pe geam imediat după apelul la 112, pentru că altfel puteam să-i prindem. Flăcările nu puteau ajunge la etajele superioare, pentru că a fost doar o degajare de fum. Din cauza pardoselii și a saltelei. Totuși, degajarea de fum poate să-ți facă rău. Distanța de parcurs până la parter nu era atat de mare, iar dacă puneau ceva pe gură, ar fi ajuns până jos”, conchide reprezentantul ISU Craiova. 

Un incendiu a izbucnit, luni seară, la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. 18 pacienţi şi cinci cadre medicale s-au autoevacuat, iar un alt pacient a fost scos de pompieri. Trei cadre medicale au fost transportate la spital cu fracturi, după ce au sărit de la etaj pentru a scăpa de flăcări. Incendiul ar fi fost provocat de o pacientă, care a dat foc saltelei, potrivit realitateadecraiova.net. 

Dintre cei 41 de pacienți din spital, niciunul nu a avut de suferit. „Aceștia se află adunați de către personalul spitalului și sunt evaluați. La nivelul spitalului, s-au dispus deja măsuri organizatorice ca toți acești pacienți să fie cazați în zona rămasă neafectată din pavilion.

Este vorba despre trei rezerve care au fost afectate de incendiu, este impropriu spus saloane, rezerve în care erau cazați câte un pacient. Pacienții au fost salvați de către personalul medical, inclusiv pacientul din rezerva de unde a pornit incendiul și de către polițiști, de către jandarmi, iar un pacient care avea dificultăți de deplasare întrucât este o persoană puțin supraponderală a fost scoasă din clădire de către salvatori.

Incendiul s-a manifestat la parterul clădirii, la una dintre rezervele în care erau cazați pacienții pe secția de primiri urgențe a spitalului și s-a extins la alte două rezerve învecinate care sunt mai puțin afectate de incendiu. La etaj nu am avut probleme decât cu degajarea fumului și așa au ajuns cei trei medici care se aflau într-o încăpere de lucru să se salveze sărind de la fereastra respectivă.