MENIU

REPLICĂ fulger de la Kremlin - Ce spune Putin după ce Biden l-a făcut „criminal de război”

Vladimir Putin, președintele Rusiei Foto SkyNews.com

Vladimir Putin i-a răspuns miercuri seară lui Joe Biden după ce a fost catalogat drept „criminal de război” de Joe Biden.

Președinția rusă a transmis un răspuns oficial după declarația liderului de la Casa Albă - Joe Biden.

„Astfel de comentarii sunt inacceptabile și reprezintă o retorică de neiertat.

Considerăm inacceptabilă o astfel de declarație din partea unui șef de stat ale căror bombe au ucis mii de oameni în toată lumea”, potrivit anunțului de la Kremlin, relatează Realitatea PLUS.

Joe Biden, întrebat de reporteri, la Casa Albă, miercuri dacă apreciază că Vladimir Putin poate fi catalogat ca fiind „criminal de război”, acesta a răspuns „da, cred că este criminal de război”.

Senatul american a adoptat miercuri (marți, în SUA - n.red.) în unanimitate o rezoluţie prin care îl condamnă pe preşedintele rus Vladimir Putin drept criminal de război.

Și tot miercuri, Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga a ordonat Rusiei să suspende invadarea Ucrainei. 

„Federaţia Rusă trebuie să suspende imediat operaţiunile militare pe care le-a început la 24 februarie 2022 pe teritoriul ucrainean. Curtea este conştientă de amploarea tragediei umanitare din Ucraina” şi este „profund preocupată de utilizarea forţei ruse, care ridică probleme foarte grave de drept internaţional”, a declarat Joan Donoghue, judecătoarea preşedintă a Curții de la Haga.

Foto: news.sky.com

Mai multe articole despre:
ucraina razboi rusia putin biden criminal de razboi