MENIU

Remus Truică, audiat la DIICOT, în mega dosarul BRD

Remus Truică, fostul şef de cabinet al lui Adrian Năstase, va da astăzi declaraţii la DIICOT. El este audiat în megadosarul creditelor frauduloase de la BRD. În acelaşi dosar, mai sunt urmărite penal 28 de persoane, printre care fostul senator Sorin Roşca-Stănescu şi omul de afaceri Adrian Sârbu. Truică este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune, instigare la înșelăciune, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani.  

Prejudiciul în dosarul BRD este de 43,5 de milioane de euro, Truică fiind suspectat că a cauzat un prejudiciu de 35 de miliioane de euro.

Din primele cercetări rezultă că Remus Truică ar fi luat în anul 2008 un credit de la BRD, pentru care ar fi garantat cu terenuri supraevaluate, însă nu a mai returnat banii. De asemenea, el ar mai fi ajutat și alte persoane să ia credite în același mod de la BRD, inclusiv pe șoferul său și soția acestuia, judecătoare în Capitală, scrie Agerpres.

Avocatul său a cerut un termen pentru studierea dosarului, Truică urmând să fie audiat din nou la începutul lunii iunie.

Acesta a mai precizat că nu există nicio legătură între creditul luat de Elena Udrea de la BRD şi clientul său.

Remus Truică şi Lucian Cojocaru sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu penal și complicitate la spălare de bani, iar Irina Truică de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune și spălare de bani.

În același dosar, mai sunt urmăriți penal Alexandru Claudiu Cercel Duca, Gabriela Ștefănescu Gavrilescu, Dana Băjescu, Andrei Mihail Nanu, Elena Duhomnicu, Monica Ceaușu, Alice Monac, Alexandru Lucian Anghelescu, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la spălare de bani.

De asemenea, sunt cercetaţi Cristian Relu Aparaschivei, Gabriela Cristina Mazilu, Ilie Marius Coconete, Ștefan Muntean, Ionuț Nicoreșteanu, Nicolae Ciumeti, Eugen Constantin Pop, Mirela Giorgiana Pop, George Lișu, Andrei Bejenaru, Dan Octavian Harabagiu, Marian Gheorghe, Alexandra Minola Șerban, Dumitru Diaconescu, Dorin Cornel Drulă și S.N.E.

Tot în acelaşi dosar sunt urmăriţi penal şi senatorul Sorin Roşca Stănesci şi omul de afaceri Adrian Sârbu, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi spălare de bani.



Mai multe articole despre:
decizii menţinere Remus Truică audiere DIICOT