MENIU

Remediu pentru una dintre bolile provocate de mușcătura de căpușă

Remediu pentru boala provocată de mușcătura de căpușă

Remediu pentru infecția provocată de mușcătura de căpușă. Încă din luna mai, vaccinul împotriva encefalitei de căpușă a fost adus la noi în țară. Vorbim de o boală infecțioasă care poate fi transmisă la oameni imediat, după o singură înțepătură. Boala poate afecta toate grupele de vârstă, de la copii mici la persoanele în vârstă. 

Căpușele pot prelua bacterii sau virusuri de la reptile şi păsări. Mai grav este însă că sunt prezente în numeroase locuri unde au loc activități în aer liber și turism.

În cazul encefalitei de căpușe situația se complică. Virusul poate fi transmis la oameni imediat, după o singură înțepătură a unei căpușe. "Nu orice mușcătură de căpușe presupune riscul de a face o boală , numai că riscul acesta nu-l poți estima si atunci pentru unele mușcături de căpușe este bine să luăm unele măsuri preventive," a explicat Adriana Hristea medic primar boli infecțioase Institutul Matei Balș, pentru Realitatea Plus. 

Encefalita de căpușe poate fi prevenită prin vaccinare, iar dozele sunt deja disponibile în farmaciile de la noi din țară.

"Virsul encefalitei de căpușe care este unul din agenții patogeni transmiși de căpușe există în România de la sfârșitul lunii mai un vaccin care previne infecția", a precizat medicul specialist.

Celelalte boli transmise de căpușe (boala Lyme, febra recurentă, febra hemoragică Crimeea-Congo) nu pot fi prevenite prin vaccinare. De aceea, specialiștii ne recomandă să fim foarte atenți când petrecem timp la iarbă verde sau prin parcuri.



Cei care sunt mușcați de o căpușă sunt sfătuiți să se adreseze medicului, întrucât trebuie îndepărtată imediat și corect. 

 

Mai multe articole despre:
capusa lyme boala muscatura virus covid