Remedii rapide pentru mahmureală. Nu dau greș niciodată!
Una dintre consecinţele consumului de alcool este mahmureala, care vine din cauza pierderii de săruri esenţiale cum ar fi potasiu şi magneziu şi a deshidratării. Caracteristice mahmurelii sunt durerile de cap, greaţa, ameţelile, sensibilitatea la lumină si sunet, durerile musculare şi iritabilitatea.
Cele mai bune soluţii pentru mahmureală date de sfatulmedicului.ro.
Bananele – După consumul de alcool şi eliminarea fluidelor, din organism a fost eliminată o cantitate mare de potasiu. De aceea, pentru a reechilibra nivelul de potasiu este suficient să se consume una sau mai multe banane.
Ghimbir – Ghimbirul este folosit de mult timp pentru tratarea greţurilor şi a râului de mare. Acest remediu face minuni şi în cazul mahmurelii. Pentru prepararea ceaiului de ghimbir sunt necesare patru căni de apa în care se vor pune 10-12 bucatele de ceai de ghimbir proaspăt. Amestecul se va lăsa să fiarbă 10 minute, se va strecura, se va adăuga sucul de la o portocală, jumătate de lămâie şi 1/2 ceaşcă de miere de albine.
Miere şi lămâi – Amestecul clasic, nealcoolizat, desigur, care va conţine miere, apa caldă şi lămâie este uşor de înghiţit şi are calitatea de a reface fluidele si zaharurile pierdute. Este important să se folosească miere în loc de zahar alb.
Orez, pâine prăjită sau supa – Organismul are nevoie de energie, când poate tolera alimente solide.
Băuturi cu săruri de rehidratare orală – Consumul acestora este o modalitate bună de a înlocui lichidele, electroliţii şi glucoza pierdute ca urmare a consumului excesiv de alcool.
Gheața – Se va aplica o compresa cu gheata pe cap sau măcar o compresa rece care va ameliora mahmureala.
Suc – Sucul de portocale sau mere, în special, va contribui la creşterea nivelului de zahar din sânge şi va ajuta la diminuarea simptomelor de mahmureala.
Apa – Apa potabila este cel mai bun remediu pentru mahmureala. Deshidratarea determina mare parte din simptome. Pentru recuperare sunt necesare cel puţin opt pahare pe zi.