MENIU

Remedii rapide pentru calmarea înțepăturilor de insecte. Cum poți stopa iritația și înlătura disconfortul

Remedii rapide pentru calmarea înțepăturilor de insecte. La ce trucuri poți apela pentru a calma rapid iritația și disconfortul produs în urma înțepăturilor de insecte.

Înțepăturile de insecte pot fi extrem de neplăcute, deoarece pot produce un disconfort local sau chiar general. Însă, se poate întâmpla frecvent ca acest lucru să se întâmple, mai ales vara. Iată ce puteți face pentru a calma aceste iritații, dacă nu aveți la îndemână un unguent special penstru așa ceva. Vă recomandăm câteva remedii naturiste și la îndemâna oricui.

Oțetul de mere

Este un remediu ce te poate ajuta mai ales dacă te confrunți cu mușcăturile de țânțar. Pentru cele mai bune rezultate, este ideal să acționezi încă de când ai sesizat mușcătura respectivă. Nu va trebui decât să te dai cu oțet de mere direct pe locul afectat.

10 idei de soluții anti țântari făcute în casă. Metode eficiente prin care poți ține insectele la distanță

Gheață

Te poate ajuta pentru că aplicată pe locul cu înțepătura va diminua inflamațiile și durerea.
Ai însă grijă să adaugi și o cârpă între piele și gheață, precum și să nu o ții pe aceasta mai mult de 6 ore. În plus, ai grijă să faci câte o „pauză" (la 15-20 de minute), să nu o ții continuu pe piele.
Nu în ultimul rând, nu este indicat să dormi cu gheața toată noaptea.

Ceapa

Mai ales dacă ai fost ciupită de o insectă veninoasă este ideal să poți apela la acest remediu.
O felie de ceapă proaspătă va fi fixată pe mușcătură și va contribui la eliminarea veninului din piele. De asemenea, va diminua și senzația de mâncărime.
Înainte de a folosi ceapa ai grijă să speli zona afectată.

Lămâie

S-a dovedit un remediu eficient când vine vorba de a ameliora senzațiile neplăcute provocate de mușcăturile de insecte.
Poți să folosești fie coaja, fie zeama, pe care să le aplici direct pe locul cu înțepătura. Cel mai bine este să ai mâinile curate și să te frecționezi puțin acolo.
Grație acizilor conținuți, lămâia va împiedica o eventuală infectare a ciupiturii respective.

Usturoi

Te va ajuta nu numai să scapi de neplăcutele senzații de după înțepăturile de insecte, dar te va proteja și de un alt „atac" al insectelor (în special al țânțarilor).
Tot ce ai de făcut este să tai o bucățică dintr-un cățel de usturoi și să o aplici pe ciupitură. Chiar dacă va apărea la început o senzație ca de arsură, te vei obișnui treptat cu aceasta și te vei simți după aceea mult mai bine.

Busuiocul proaspăt

Datorită a doi compuși (camfor și thymol) acesta va ușura senzația neplăcută provocată de mușcăturile provenite de la diverse insecte.
Pur și simplu zdrobește niște frunze, aplică-le pe mușcătură și te vei simți mai bine.

Cum scăpăm de țânțari? Metode eficiente de la specialiști. Cele mai bune soluții pentru a-i ține departe de piele

Salvia

Despre salvie se ştie că este o plantă cu proprietăți tămăduitoare. Din latină, numele acestei plante se traduce salvare, care înseamnă a salva, a vindeca, a tămădui.

Salvia va ține insectele la distanță, în special tânțarii. Dacă, însă, ați fost înțepat de insecte, frecați bine locul cu frunze verzi de salvie. Acest lucru va duce la calmarea iritației.

Salvia poate fi cultivată atât în grădină, cât și în ghivece.

 

sursa: