MENIU

Remedii naturiste cu oţet de mere. Cum îl foloseşti ca să scapi celulită

Oţetul de mere are un conţinut ridicat de minerale şi oligoelemente vitale pentru sănătatea organismului: potasiu, calciu, magneziu, fosfor, sodiu, fier, siliciu. El păstrază toate proprietăţile nutritive specifice merelor şi, în plus, este îmbunătăţit cu acizi suplimentari şi enzime produse în timpul etapelor de fermentaţie.

Oţetul de mere poate fi utilizat pentru tratarea sau ameliorarea unor afecţiuni. Iată câteva remedii:

1. Mirosul picioarelor - de 2-3 săptămână, amestecaţi într-un lighean doi litri de apă călduţă cu o ceaşcă de oţet de mere. Cufundaţi picioarele timp de 15 minute, apoi scoateţi-le fără a clăti.

2. Acnee - preparaţi un amestec din trei părţi apă şi o parte oţet de mere. Curăţaţi tenul, după care, cu un disc demachiant ştergeţi tenul cu soluţia preparată. Lăsaţi să acţioneze 10 minute, apoi clătiţi cu apă călduţă. Repetaţi tratamentul de trei ori pe zi.

3. Celulită - într-un pahar cu apă adăugaţi două linguri de oţet de mere. Opţional, puteţi adăuga şi o linguriţă cu miere sau îndulcitor. Consumaţi preparatul zilnic. Un alt remediu pentru această problemă este următorul: amestecaţi trei părţi oţet de mere cu o parte ulei penteu masaj. Masaţi cu această soluţie zonele afectate de celulită, de două ori pe zi.

4. Constipaţie - într-un pahar cu apă se adaugă două linguriţe de oţet de mere. Preparatul se consumă de trei ori pe zi, după servirea meselor principale. Pentru îmbunătăţirea gustului, puteţi amesteca oţetul de mere cu sucuri naturale, de preferat de mere sau struguri.

5. Tensiune arterială - consumaţi zilnic un pahar cu apă în care aţi adăugat o lingură cu oţet de mere.

Sursa: sfatulmedicului.ro