MENIU

Relu Fenechiu contestă modul de stabilire a regimului de detenţie

<p>Fenechiu, mesaj din spatele gratiilor la inaugurarea noii piste a Aeroportului din Iași</p>

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul "Transformatorul" şi care execută pedeapsa în regim închis la Penitenciarul Iaşi, a depus la Judecătoria Iaşi o contestaţie privind modul în care i s-a stabilit regimul de detenţie.

Contestaţia fostului ministru faţă de modul în care i s-a stabilit regimul de detenţie a fost depusă la Judecătoria Iaşi, în 18 martie.

"Acţiunea este pe rol, ştiu că este vorba în această cauză despre contestarea modului în care i s-a stabilit regimul de detenţie de către comisia penitenciarului. În cazul unor astfel de acţiuni, ele se depun la judecătoria din raza căreia se află penitenciarul cu judecătorul care a pronunţat încheierea. Nu ştiu exact situaţia. Dacă încheierea este dată de către un judecător de la Bucureşti, atunci se poate pune în discuţie declinarea cauzei", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX, judecătorul Florin Colipcă, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Iaşi.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Iaşi, Gabriela Topoliceanu, a spus că Fenechiu s-a adresat direct instanţei, astfel că nu ştie care este obiectul contestaţiei acestuia.

"Nu cunosc să existe o asemenea acţiune. Orice deţinut poate contesta ori judecătorului delegat ori instanţei la fel ca orice altă cerere pe care o face cu privire la executarea sentinţei. La noi se stabileşte regimul conform legislaţiei, mai departe, dacă orice deţinut este nemulţumit de clasificarea primită se adresează instanţei", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX Gabriela Topoliceanu.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu beneficiază în continuare de condiţii de carantină la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi, fiind considerat o "persoană cu risc de vulnerabilitate".

Mai multe articole despre:
închisoare pedeapsă contestatie Relu Fenechiu