MENIU

Religia le interzice categoric, dar tinerii dau buzna să facă aşa ceva!

În religia islamică, tatuajele sunt considerate „haram”, adică interzise. Orice formă de artă corporală atrăgea, până nu demult, sancţiuni drastice, însă mentalităţile pe această temă s-au mai îmbunat.

Patronul unui salon de tatuaje din Amman, capitala Iordaniei, susţine că în ultimul timp, din ce în ce mai mulţi tineri arabi recurg la această metodă de înfrumuseţare. Hazim Naouri, iniţiatorul salonului Huzz Ink, a declarat că îi trec pragul chiar şi tineri din Arabia Saudită, Tunisia sau Libia.

Salonul lui Saif este un loc impecabil, meticulous organizat, decorat în stil eclectic, iar amprenta locului e dată de expoziţie fotografică ce prezintă cele mai migăloase modele ieşite din mâinile lui. 

Hazim şi-a perfecţionat arta în Statele Unite ale Americii, unde a obţinut numeroase certificate, apoi s-a reîntors în Iordania pentru a-şi duce meşteşugul mai departe. Promovarea se face din vorbă în vorbă, sau pe platformele de social media, iar succesul a fost fulminant încă de la început, acesta reuşind să treacă graniţele Iordaniei.

Naouri, acum în vârstă de 30 de ani, povesteşte că pasiunea i-a fost insuflată de tatăl său, care deţinea şi el un mic tatuaj, tot el învăţându-l primii paşi în această artă străveche. Prima dată când a folosit acul şi cerneala a fost la vârsta de 13 ani, sub directa îndrumare a tatălui.

“Mă consider un ambasador al cernelii în lumea arabă. Mi-ar fi plăcut ca tata să apuce să vadă unde a ajuns fiul lui”, susţine Hazim.