MENIU

Reinfectarea cu Covid, puțin probabil să fie una severă. Explicațiile specialiștilor - STUDIU

Sursa foto: Arhivă

Cercetătorii transmit că reinfectările cu COVID-19 sunt rareori severe. Șansele de a dezvolta o formă severă au fost cu 88% mai mici pentru persoanele aflate la a doua infecție

Cercetătorii din Qatar au comparat 1.304 de persoane cu o a doua infecție SARS-Cov-2 cu 6520 de persoane infectate cu virusul pentru prima dată.

Șansele de a dezvolta o formă severă au fost cu 88% mai mici pentru persoanele aflate la a doua infecție, se arată într-un studiu publicat în The New England Journal of Medicine.

Spitalizările la pacienții reinfectați sunt semnificativ mai mici în comparație cu pacienții infectați pentru prima dată.

„Aproape toate reinfecțiile au fost ușoare, probabil datorită memoriei imune”, a precizat dr. Laith Jamal Abu-Raddad de la Weil Cornell.

Riscul de îmbolnăvire severă la persoanele care fuseseră infectate înainte a fost de doar aproximativ 1% din riscul asociat cu infecțiile inițiale, au estimat cercetătorii. Nu este clar cât de mult ar dura protecția imună împotriva reinfectării severe, au observat cercetătorii.

Dacă va dura mult timp, speculează ei, ar putea însemna că pe măsură ce coronavirusul devine endemic, infecțiile ar putea deveni ”mai benigne”.

Mai multe articole despre:
covid reinfectare cu covid pandemie