MENIU

Reguli simple prin care poți preveni infecțiile urinare

<p>Infecţiile urinare pot fi mai grave dec&acirc;t crezi. Mergi de urgenţă la medic dacă simţi asta!</p>

Greu de imaginat să nu ţi se fi întâmplat măcar odată să crezi că ai „răcit la ovare” şi să simţi nevoia de-a merge la toaletă din 5 în 5 minute. De fapt, nu este vorba despre o răceală, ci de cistită, adică o inflamaţie a vezicii urinare, ca urmare a pătrunderii bacteriilor prin uretră, canalul prin care este eliminată urina.

Statisticile spun că aproape 1 din 3 femei se confruntă de-a lungul vieţii cu o infecție urinară. Aceasta este însoțită de urinări repetate cu usturime, urină tulbure, nevoia de a merge foarte des la toaletă, fără ca vezica să fie plină, o stare generală de disconfort, dureri de spate şi în zona de jos a abdomenului, febră, frisoane și greaţă.

Dacă ai astfel de simptome, trebuie să mergi la doctor. Pe baza unor analize precum urocultura, medicul îți va prescrie antibioticul potrivit. Este necesar să respecți durata de tratament indicată de medic și să nu îl oprești dacă simptomele au dispărut după primele zile. Iată ce sfaturi te ajută să stai departe de infecțiile urinare!

Evită băile cu spumă şi foloseşte produse de igienă care nu conţin parfum, pentru a nu irita uretra şi vezica urinară. Nu sunt indicate nici dușurile vaginale, pentru că pot perturba echilibrul florei locale, crescând riscului contaminării cu bacterii.

Află continuarea pe clicksănătate.ro

Mai multe articole despre:
sănătate infecţii urinare