MENIU

Regina achizițiilor publice, prinsă în caracatița lui Coldea. Familia Moise, legături cu retrocedările ANRP

Familia Moise, legături cu retrocedările ANRP

Florian Coldea și-a extins rețeaua de oameni controlați în toate mediile sociale. Fostul general din servicii are o legătură strânsă cu fostul politician Sebastian Moise, care trage sforile în aproape toate afacerile importante din București. Politicianul ce a făcut parte din conducerea partidului Mișcarea Populară este un apropiat al reginei achizițiilor Mihaela Neagu.

Familia lui Sebastian Moise s-a asociat cu firma Libro Events a Miahelei Neagu pentru a prelua serviciile de salubritate de pe Aeroportul Otopeni. Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) SA a atribuit pe 02.03.2018 un contract pentru prestarea de servicii de curățenie, salubrizare și colectare selectivă a deșeurilor în terminalele de pasageri ale Aeroportului „Henri Coandă”, în urma unor negocieri fără anunț de participare, cu invocarea unei situații de urgență extremă. Durata contractului a fost de șase luni, iar valoarea acestuia a fost de un milion de euro.

Aeroportul „Henri Coandă” a rămas fără servicii de salubrizare de pe 31 ianuarie 2018, când a expirat contractul cu Romprest, companie care asigura curățenia de 17 ani. Imediat după ce aeroportul a rămas fără servicii de curățenie, Ministerul Transporturilor a trimis atunci Corpul de Control să facă verificări la CNAB, iar directorul Companiei și-a dat demisia la doar câteva zile după.

Sebastian Moise nu s-a implicat direct în afacerea de la aeroport, el a fost reprezentat de către mama sa, Elena Moise.

Elena Moise este soția lui Vasile Moise zis Deju, liderul Partidei Romilor din Dâmbovița și un apropiat al lui Florin Coldea. Mai mult, soții Moise sunt asociați cu Sanda Filofteia Mihai, fosta iubita a lui Liviu Negoiță, alt greu PDL, fostul primar din Sectorul 3.

Sebastian Moise a cerut în 2019 guvernului să i-a în calcul privatizarea Tarom. Fostul deputat PMP spunea într-o declarație politică:

„Guvernul ar trebui să ia în calcul privatizarea TAROM! Scandalul recent, privind posibilitatea ca ministrul transporturilor să fi cerut directorului interimar al TAROM ca mai multe avioane să rămână la sol pentru a nu transporta diverși parlamentari la moțiunea de cenzură prin care a căzut Guvernul Dăncilă, nu face altceva decât să evidențieze faptul că această companie este politizată până la extrem și acționează de multe ori la comandă politică”, spunea fostul lider PMP în 2019.

Numele lui Sebastian Moise apare și într-un dosar DNA privind retrocedările ilegale făcute de către ANRP. Moise este cel care a intermediat mai multe tranzacții între familia Cocoș și persoane ce au vândut dreptul de proprietate asupra unor terenuri din județul Argeș. Întreaga schemă a fost dezvăluită anchetatorilor de către Dorin Cocoș. Omul de afaceri a formulat un denunț prin care a arătat ca în 2010 a purtat o discuție cu verii Nicolae și Constantin Slav și cu Răzvan Constantin Dumitrescu, cărora le-a spus ca vrea sa cumpere drepturi litigioase.

Proprietățile ascunse ale lui Florian Coldea. Generalul Statului Paralel într-o casă a SRI - SURSE

Cocos le-a spus procurorilor că a aflat de la fiul lui, Alin Cocos, care, la rândul lui, știa aceste informații de la Sebastian Moise. Intermediarul tranzacțiilor a fost Moise, care i-a transmis, prin Alin Cocos, pretențiile financiare ale vânzătorilor de drepturi litigioase pentru unele imobile situate în județul Argeș.

Sebastian Moise este cunoscut în mai multe cercuri selecte din Capitală drept regele Păcănelelor. Presa a notat în mai multe rânduri că el ar fi făcut jocurile omului de afaceri Amiran Dzanashvili, care deține cel mai mare cazino din România.

Moise l-a susținut pe Bogdan Pătru la conducerea Loteriei Române. Fratele șefului de la Loterie Răzvan Pătru se află în anturajul milionarului cu legături cu mafia rusă, unde a participat la mai multe petreceri exclusiviste unde ar fi participat inclusiv prostituate. Amiran Dzanashvili a fost și condamnat pentru proxenetism în același dosar cu Sile Cămătaru.

Oamenii lui Sebastian Moise au trecut în Parlament o lege privind cedarea gratuită a terenului de la Romexpo către Camera de Comerț și Industrii. Astfel, senatorii și deputații au reușit să ofere cadou unui ONG 46 de hectare de teren în cea mai bună zonă a Capitalei pentru a dezvolta un proiect imobiliar.
 
Familia lui Moise este implicată și într-un proiect imobiliar din sectorul 2 al capitalei ce a fost declarat ilegal. Sora politicianului apropiat de Florian Coldea a ridicat un bloc de 10 etaje într-o zonă unde avea voie să ridice doar două niveluri. Autorizația de construire a fost semnată de către Neculai Onțanu, fără să țină cont de normele în vigoare. Prefectul Capitalei a câștigat în 2018 un proces pentru demolarea construcției, iar de atunci se discută în sălile de judecată despre cine trebuie să demoleze clădirea.

Sebastian Moise este un politician extrem de bogat. În declarația de avere din 2021 scria că deține 10 terenuri în București și județul Dâmbovița, două spații comerciale, două apartamente și o casă, toate în București. Omul din anturajul lui Florian Coldea și Mihaela Neagu spune că deține obiecte de artă în valoare de 50 de mii de euro.



Soția Lui Sebastian Moise nu ezită să arate pe rețelele sociale luxul în care trăiește, dar și vacanțele scumpe în care merge frecvent. Paula Moise deține un salon de înfrumusețare, unde mai multe vedete i-au trecut pragul. 

Răsturnare de situație în cazul Roșia Montană. Canadienii de la Gabriel Resources au obținut o nouă victorie în instanță