MENIU

Regele Mihai a murit. Ilie Năstase, reacţie surprinzătoare la aflarea veştii

Regele Mihai I, fostul suveran al României, a murit marți la vârsta de 96 de ani la reședința din Elveția, a anunțat Casa Regală.

Pe 8 noiembrie, Casa Regală anunța că Regele Mihai este 'în stare de suferință', alături de el fiind principesa Margareta și principele Radu, cu ocazia marii sărbători a Sfinților Mihail și Gavriil. Nu a fost organizat niciun eveniment cu ocazia zilei onomastice. La reședință s-au aflat angajații Casei Majestății Sale detașați în Elveția și maicile de la mănăstirile din România care îl asistau pe Rege. Cu o seară înainte, pe 7 noiembrie, un trimis al mitropolitului Europei Occidentale și Meridionale, Iosif, i-a dat Regelui Mihai Sfânta Împărtășanie.

Pe 27 octombrie 2011, Ilie Năstase a primit din partea regelui Decorația Regală Nihil Sine Deo într-o ceremonie ținută la Palatul Elisabeta.

“Am auzit că a murit. Am un mare regret. Prefer să nu comentez, nu mai au niciun farmec poveștile acum. L-am cunoscut, am fost cu dânsul și la New York, într-o excursie de câteva zile cu vaporul pe la Statuia Libertății. Asta s-a întâmplat după ce s-a întors.

Când jucam, nu ne-am întâlnit niciodată. Dânsul era în Elveția, dar când m-am întâlnit cu el mi-a spus că îmi urmărea meciurile și că mă aprecia. Mi-a spus asta în particular, de la dânsul am primit și cea mai mare distincție a regelui. Regret foarte mult că nu mai e printre noi.

Ar fi trebuit să avem mai mult respect pentru dânsul. Nu acum, când a murit, ci când era în viață. La noi cam așa se întâmplă. N-a fost respectat de clasa politică, oamenii de rând l-au iubit”, a spus fostul campion pentru Gazeta Sporturilor.

Mai multe articole despre:
regele Mihai Ilie Năstase